| SticlaFaraDop a întrebat:

Hey TPU? Revin cu o întrebare cam grea pentru mine, deoarece nu ma pricep in acest domeniu! Am 14 ani, 45kg si 1, 60m. Am colegi care merg la sala (de vârstă cu mine), dar eu consider ca mai trebuie sa astept pana merg la sala, nu vreau sa îmi afecteze dezvoltarea in înălțime! Cum sa ma "inbunesc" ca sa spun așa, sunt cam slab, nu vrau sa ma ingras vreau doar sa am mai multa forță si sa arat si puțin mai bine, nu ca un schelet. Ce exerciți imi recomandati, dar care sa nu îmi afecteze creșterea si sa îmi spuneți si la ce timp sa le fac si cum. Am început sa fac flotări si abdomene, dar la flotări sunt "varza", nu pot sa duc mai mult de 7. !

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Momentan te poti axa pe flotari pana vei reusi sa faci mai multe. Ai grija insa sa le executi corect pentru ca atunci cand sunt facute gresit nu-ti solicita muschii la fel de mult pe cat ar trebui. Daca nu te descurci cu cele normale, le poti face pe cele in genunchi pana vei avea mai multa forta.

Exercitiile pe care le poti face acasa nu au cum sa-ti afecteze dezvoltarea avand in vedere ca vor fi facute strict cu greutatea corpului tau(se numesc exercitii calistenice, apropo). In afara de flotari si abdomene, mai poti face si tractiuni(daca ai vreo bara de tractiuni acasa...sau poti merge intr-un parc) si genuflexiuni. Fiecare dintre cele 4 exercitii are un numar foarte mare de variatii, insa la inceput iti recomand sa te rezumi la cele clasice. Iti voi lasa un link unde sunt enumerate mai multe exercitii, totusi. Cat despre mersul la sala, sa stii ca poti merge linistit daca intr-adevar iti doresti. Sunt multe exercitii pe care le poti face si acolo fara sa iti fie afectata cresterea. Un antrenor iti va spune exact care sunt acelea si te va ajuta sa le executi corect. O zi cat mai frumoasa!

Flotari normale: https://www.youtube.com/watch?v=5eSM88TFzAs
Flotari in genunchi: https://www.youtube.com/watch?v=LiKfLE2K_DI
Linkul promis: http://www.sport-inclusive.com/......-executie/

3 răspunsuri:
| untaken a răspuns:

Cel mai bine este sa vorbesti cu un antrenor personal.

| Al999 a răspuns:

Sala nu iti afecteaza cu nimic corpul daca faci cu greutatii mici.
Presa si genoflexiunile cu greutati mari iti pot afecta cresterea.
Poti sa te apuci linistit insa sa nu exagerezi pentru ca esti la o varsta frageda.
Si eu m-am apucat la 15 ani de sala, acum am 19 ani si nu mi-a oprit cresterea.