| SticlaFaraDop a întrebat:

Revin cu o noua întrebare, o întrebare a cărui răspuns nu il stiu! Am 14 ani, 45 Kg si 1.60 m, daca ridic greutăți ceva gen : cu brațele pana la piept, stand pe spate si ridicând o bara cu greutăți de la piept in sus si înapoi, ceva de genu!happy Fara sa le ridic deasupra capului si sa nu depășească greutatea corpului! Are ceva daca fac ce am zis mai sus, adică îmi va afecta creșterea in înălțime? Vreau sa mai cresc, deoarece inca sunt scund. Vreau sa fac mușchi, dar nu de aia ca la culturiști, ceva mai normali cat sa nu mai arat așa slab! Ce sa mănânc? Ce exerciții sa fac? De cate ori sa le fac si la ce timp?
Va rog fara răspunsuri gen: " du-te la sala", deoarece nu pot sa merg din cauza timpului si a distantei! Va rog ajutati-ma, dau FUNDA!laughing))

Răspuns Câştigător
| Lanes_Senal_1999 a răspuns:

Nu ramai pitic, stai calm.
Daca tot vrei sa cresti in masa musculara, mananca mult baga calorii in tine si haleala calumea. Daca nu poti sa te duci la sala, fa flotari cu greutati pe spate, alearga si fa genoflexiuni. Mananca multa carne, peste, legume si fructe si mananca 2-3 oua fierte pe zi.
Sper ca te-am ajutat, ciao!

11 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Muschi fara sala = aberatie de copii mici si firavi care vor sa ramana firavi!

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e chiar asa laughing
Poti sa iti dezvolti masa si forta musculara cu aproape orice sport.
Intr-adevar, sala de forta este cea mai eficienta metoda, dar nu este singura.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Poti cu orice sport, DACA stii cum se te antrenezi...

Spre ex. daca lucrezi cu corpul tau, sa maresti greutatea folosita ( legi discuri de tine spre ex. ).

| aXy99 a răspuns:

N-o sa faci muschi precum culturistii nici daca ai vrea si ai da tot ce poti.

Daca nu poti sa te duci la sala, imi pare rau sa zic, dar efectivitatea nu va fi aceeasi. Mananca peste 2000 kcal zilnic, de preferat mancare sanatoasa, nu iti lua caloriile din dulciuri, sucuri etc.
Consuma in jur de 1, 8-2g proteina/zi. Adica 80-90g pe zi, fiind foarte slab. Trebuie sa mananci mult, degeaba faci exercitii daca nu consumi suficiente kcal si proteine.

Cauta si tu pe Youtube sau google exercitii de facut acasa pentru crestere in masa musculara sau pe Youtube la angel fitness, avea mai demult niste video-uri.

| Volsvagan70 a răspuns (pentru aXy99):

Inca nu e adult, are doar 14 ani, nu e bine sa manance peste 2000 kcal pe zi.

| aXy99 a răspuns:

Felicitari, ia-i dat funda celui mai prost raspuns doar pentru ca ti-a convenit ce-a zis. Inteligent. Dupa un an da-mi si mie o poza cu transformarile pe care le-ai facut din genuflexiuni si flotari laughing

| Lanes_Senal_1999 a răspuns (pentru aXy99):

2 ani de zile am lucrat numai din flotarti si genoflexiuni. Adica de la 14 la 16 ani. Am in brat 37. Mananc bine si la timp. "Celui mai prost raspuns" laughing). Mersi, oricum rolling on the floor

| aXy99 a răspuns (pentru Lanes_Senal_1999):

Si ce conteaza cat ai in brat? Arata-mi si mie o poza cu tine, vreau sa vad si alte grupe musculare. In 2 ani de sala faceai 40 in brat lejer, daca ai facut doar din flotari si genuflexiuni 37.

| Lanes_Senal_1999 a răspuns (pentru aXy99):

Ca esti tu "axy99" sa-ti dau si o poza rolling on the floor ma crezi bine, nu tot bine. Eu i-am dat un raspuns baiatului si cred ca am raspuns foarte bine "culturistule" laughing))

| aXy99 a răspuns (pentru Lanes_Senal_1999):

Ai 37 in brat si 10 cm este tesut adipos? Pai vorbesti aiurea, n-ai niciun fundament si nicio dovada.

| SynapseNinja a răspuns:

Din ce știu eu poți face, însă nu greutăți chiar mari și să nu ridici deasupra capului, că atunci ia din înălțime. Dacă vrei să te înalți, fă sport gen înot sau baschet. La capitolul alimentație, fără grăsimi, fără prajeluri, fără dulciuri excesiv (în special din comerț), fără carne de porc excesiv, fără semipreparate excesiv si fara fast-food. Multe fructe și legume, carne de pui și de curcan, salate, carne de porc rar.