| xGamerZ212 a întrebat:

Imi puteti face un orar pentru sala de forta pentru incepatori? De exemplu luni pcioare.marti brate etc. Deataliat daca se poate

7 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Uite aici un program facut de mine cand m-am apucat acum cativa ani:Luni-biceps+piept&Marti-spate+umeri%Miercuri pauza&Joi triceps+picioare&Vineri antebrat+trapez.Iar intr-o zi din weekend poti sa bagi 30 de min cardio sau sa faci pauza.Bafta!

| AlexCristi97 a răspuns:

Nu ma pricep la programe pentru sala dar vreau sa iti zic ca orice program primesti, sa-l adaptezi dupa forta ta si mai ales ca esti la inceput, daca tragi prea tare vei avea febra musculara si o saptamana vei fii in recuperare, asa ca incepe incet si calculat, fara sa te dai tare ca poti ridica zeci de kilograme.

| Omis a răspuns:

Si ne si platesti?
Ia-ti un antrenor personal.

| xGamerZ212 explică (pentru Omis):

O iau pe ma ta de puza

| Omis a răspuns (pentru xGamerZ212):

Ia-o.

| Sigfrid a răspuns:

Majoritatea exercitilor sa le faci cu greutati libere, nu la aparate, ca sa ti se dezvolte muschii stabilizatori. Ca sa iti alegi greutatea ai nevoie de cateva teste. Ia o gantera de 5 kg si fa 12 repetari. Daca simti ca mai poti face in plus mai mult de 2-3 repetari, trebuies sa cresti in greutate. Daca poti face doar 6-7, evident scazi. Ideal ar fi ca muchii sa iti fie extenuati dupa exercitiu.
Fa 3 serii cu 20, 15 si apoi 12 repetari (mai tarziu vei face mai multe serii cu mai putine repetari, dar pentru inceput trebuie sa ti se faca conexiunea creier-muschi). Pauza dintre repetari e de cam un minut.
Poti sa alegi sa faci un exercitiu din fiecare grupa pe antrenament, sau poti sa faci doar 2, 3 grupe pe zi, cu mai multe exercitii. In cazul in care alegi varianta a doua, poti sa le imparzti asa: ziua 1. piept, triceps si un exercitiu compus pentru umeri. ziua 2 spate, biceps si trapez, ziua 3. picioare, abdomen. E doar un exemplu, poti probabil sa gasesti si altele mult mai bune sau mai proaste, dar la inceput nu conteaza atat de mult.
Sa mergi la sala minim de 3 ori si maxim de 5 ori pe sapatmana.
Pentru ce exercitii sa faci trebuie sa intrebi un antrenor. El iti va arata si cum sa le faci corect (stai linistit, nu o sa iti ceara bani pentru asta).
Sper ca te-am cam lamurit, in mare.

| VortexLuz a răspuns:

Nu există un program fix pentru sală, nici profesioniști nu au program. Dacă zici că esti începător în prima săptămâna trebuie să faci circuit, adică 2 exercitii a câte 10 repetări din fiecare grupă de mușchi. După care trebuie să-ti stabilești un obiectiv, adica daca vrei să slăbești sau să pui masă musculară. Mușchiul trebuie "surprins" ca sa zic asa, nu trebuie sa îl înveți cu aceleasi tipuri de exercitii si acelasi program. Te sfătuiesc să vorbesti cu un antrenor deoarece nu o să înțelegi nimic de la noi, eu ti-am zis cat de cat in mare parte ce trebuie sa faci de început... și trebuie să ții cont ca nu trebuie sa te grăbești sau să ai impresia că peste noapte o să ai mult doritu corp. Toate la timpul lorwinking