| LupusDei1993 a întrebat:

In septembrie/octombrie anul acesta vreau sa merg la sala ca sa lucrez la musculatura, 3 zile pe saptamana (marti, joi si sambata).

Ce trebuie si cat trebuie sa mananc ca sa iau musculatura calumea? Nu vreau prafuri de proteine (am inteles ca nu sunt bune) si trebuie sa fiu pe dieta keto (adica foarte putine carbohidrati)?

3 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Pe keto esti in perioada de definire, in perioada de masa musculara VREI carbohidrati, alimentatia ta sa fie ceva de genul: 60% carbohidrati, 30% proteine, 10% grasimi sanatoase.

Ar trebui sa ai 5 mese pe zi, dar pentru inceput poti si 4 mese: micul dejun, masa pre-antrenament, masa post-antrenament, cina.

p.s.: cine ti-a zis ca prafurile proteice nu sunt bune e un CRETIN. Punct.

| dullcat a răspuns:

Buna.Poate gasesti informatiile pe care le cauti pe aici https://www.youtube.com/results?search_query=dieta+keto+si+masa+musculara

| Sekim a răspuns:

1. Introduci informațiile aici și o să primești rezultatul. Dacă vrei să slăbești, deficit caloric, daca vrei sa pui masa musculara surplus caloric.
https://www.calculator.net/calorie-calculator.html
2. Ce trebuie să mănânc? Dacă ar fi sa o spun simplu cum fac eu : orez, paste, piept de pui, soia, ovăz, broccoli, cartof dulce/normal, oleaginoase, fructe congelate etc.
3. Prafuri de proteine. Praful ăla e doar un extract al proteinelor din diverse alimente. Spre ex, pudra proteica din soia. Soia in sine, conține proteina, pudra proteica reprezintă doar proteina scoasă din soia și făcută praf. Nu îți fac rău în sine, dar cel mai probabil oricum nu ai nevoie de pudra proteica ( se folosește doar daca nu poți să îți iei necesarul proteic zilnic din mâncare ).
4. Dacă vrei să pierzi in greutate, deficit caloric, simplu. Dacă vrei să dai cut in urma unui bulk, scazi carbohidrații, scazi grăsimile și menții proteina sus.