| ElSueno a întrebat:

Nu știu daca e categoria corectă dar am o întrebare pentru cei care fac sală de ceva timp. M-am apucat și eu acum câteva zile că să slăbesc dar și ca să pun niște muschi (obiectivul meu principal e sa slăbesc). Cam ce ar trebui să mănânc? Am înțeles că pieptul de pui la grătar și niște salată lângă e ok (pieptul îl prăjesc în puțin ulei de măsline). Și mai am o întrebare, dacă ridic greutăți din când în când o să-mi afecteze creșterea? Am 1.76 și aș vrea să mai cresc măcar până la 1.80 - 1.85.

Răspuns Câştigător
| InstructorulTauDeFitness a răspuns:

Culturismul poate afecta cresterea dar depinde ce exercitii faci, daca stai la biceps toata ziua atunci nu o sa te opresti din crescut. Depinde un pic si cati ani ai. Bea intre 2.5 si 5 litri de apa pe zi. Mananca micul dejun deoarece e foarte important indiferent ca slabesti sau te ingrasi. Lasa alcoolul, tigarile si dulciurile. Cumpara si prepara ceai verde si bea aproximativ 4-5 cani pe zi. Pentru a slabi ai nevoie de exercitii cardio, daca alergi macar la fiecare 2 zile 30-40 de minute in ritm lent e ok. Conform studiilor si ridicarea greutatilor te vor ajuta sa slabesti pe langa antrenamentele cardio. Cam astea sunt ideile generale, ma opresc aici, daca vrei alte idei da un semn ca sa nu scriu acum degeaba referate despre slabire.

| ElSueno explică (pentru InstructorulTauDeFitness):

Mersi pentru raspuns si scuze ca vad de abia acum. Alcol nu beau, nu fumez, dulciuri nu prea mananc, de cand m-am lasat de baut suc si mancat dulciuri am slabit 7 kg doar stand, si sincer acum nici nu-mi mai prea plac. Apa beau in jur de 2L pe zi iar cand merg la sala beau cam 3L. Faza e ca din cauza scolii pot merge doar de 3 ori pe saptamana la sala. Si inca ceva: Cam cat ar trebui sa alerg la banda? Fiind la inceput nu prea am rezistenta si incerc sa alerg 1 minut cu 1 minut de mers in ritm alert. La bicicleta, ultima data am pedalat 7 km, si ma gandeam sa urc cu cativa km de fiecare data cand fac.

| InstructorulTauDeFitness a răspuns (pentru ElSueno):

Nu trebuie neaparat sa masori cati kilomteri alergi, la inceput alearga 30-40 de minute intr-un ritm care sa te lase sa raspunzi la intrebari dar nu te lasa nici la vorbareala. Daca alergi la intensitate mare si pentru un timp indelungat, corpul tau va avea nevoie urgenta de energie ca sa iti sustina activitatea intensa, aici problema e ca organismul tau va arde ce e mai usor de ars: carbohidrati, zaharuri, chiar si muschi. Nu va arde grasimea deoarece organismul va avea nevoie rapida de energie iar grasimea ia mai mult timp sa arda.
In cazul in care alergi lent 30-40 de minute cum am zis, muschii nu au asa urgenta nevoie de energie ca in cazul activitatilor de intensitate mare si va avea timp sa arda grasimea fara sa se lege de muschi.( Doar daca nu esti slab deja si nu mai are destule calorii organismul sa prelucreze- dar nu e cazul tau). Aceste alergari lente poti sa le faci la fiecare doua zile.
Acuma ca sa nu fiu inteles gresit: poti sa faci si alergari( sau alte activitati/ antrenamente) de mare intensitate in care sa alergi de iti scuipi plamanii afara dar sa nu dureze mai multe de 10-15 minute maxim 20 de minute. Alte intrebari?

| ElSueno explică (pentru InstructorulTauDeFitness):

Mai am o ultima intrebare si te-am lasat laughing E normal sa nu am febra musculara la picioare? Avand in vedere ca am mers 3 zile consecutive la sala unde am alergat si pedalat destul de mult. Am avut doar la maini dar foarte putin.

| InstructorulTauDeFitness a răspuns (pentru ElSueno):

Ca sa ti se dezvolte musculatura nu trebuie neaparat sa ai febra musculara, mai multe studii si antrenori sustin faptul ca daca nu ai febra musculara nu insemna ca nu te-ai antrenat bine. Totusi daca ai febra, asta e un semn ca ai lucrat destul de bine. De obicei febra apare cand muschiul este supus unui efort mai mare decat este obisnuit. Daca azi faci genoflexiuni cu 80 de kg si faci febra, peste doua saptamani febra musculara nu mai apare pentru ca incet incet muschiul se adapteaza. In momentul in care adaugi si faci genoflexiuni cu 95 de kg atunci iarasi o sa ai febra pentru ca e un efort mai mare decat cel anterior. Bineinteles ca antrenamentul trebuie sa fie la fel de dur. Chiar daca ai adaugat 95 de kg pe bara, nu faci neaparat febra daca ai micsorat repetarile, seturile sau intervalul de timp pentru odihna. Sa nu uiti sa faci stretching dupa antrenament si incalzire inainte de antrenament, in felul asta ocolesti accidentarile.

6 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Culturismul NU afecteaza cresterea. Prajind pieptul de pui ii mai adaugi niste calorii in plus si ma gandesc ca nu vrei asta, deci ar cam trebui sa eviti prajelile. In primul rand NU exista vreau sa slabesc si sa pun muschi in acelasi timp. Vrei sa slabesti iti faci un deficit caloric, bagi si sport, iar peste ceva timp te vei bucura de rezultate.

Răspuns utilizator avertizat