|

O intrebare, e normal sa te doara piciorul la inceput sa nu mai simti durerea, daca nu ai facut deloc sport pana atunci? Ce sa fac inainte de cardio?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Fa bicicleta, e cel mai bine, eu m-am dus la medic in 2009 noiembrie ca ma dureau genunchii de muream, mi s-a zis ca am alergat prea repede, probabil, dar mi s-a recomandat bicla, ca nu solicit genunchii. Mi-am luat si acasa bicla si faceam cate o ora pe zi, asigura un 500 Kcal/ora arse la un puls de 130-140, la 150 merge si un 600 K arse. Alergarea zice ca arde 800 ora, dar se risca solicitarea genunchilor, si eu aveam 60 kile la 1, 7 m, nu eram supraponderal, tot ma dureau genunchii si facusem sport deja de 2 ani jumate.
Am renuntat la alergare si am facut bicle mereu si nu m-a mai durut nimic. se regleaza rezistenta, deci nu e problema. Pulsul e cheia, se zice ca trebuie facut cu puls 65 % din cel maxim 60 minute, sau 40 minute cu 85 %, asta ar fi cardio okey pentru slabit.

Pulsul maxim = 220 - varsta. Si din rezultat se calculeaza 65 % sau 85, merge si intre, la 85 exista risc de pierdere masa musculara mai mare.

Deci aprilie 2007 inceput sport dar fara banda ci doar bicla si forta, facut constant, inceput banda noiembrie 2007, durere genunchi oct 2009. La cei supraponderali serios, nu prea se recomanda alergarea decat usor de tot (ca oricum si aia usoara, e f greu pentru acela), mers mult pe jos sau bicicleta daca se poate si asta.

| a răspuns:

Salut inainte de a face sport trebuie sa iti faci incalzirea exact ca la scoala. ca in clasele 5-8happy

| explică (pentru TireiLaurentiu):

La inceput cand merg pe jos ma doare da puternic muschi apoi dupa 25 min numai, e normal? Nu faceam deloc sport inainte ani de zile, da-mi exemplu de inclazire