| vladhacker123 a întrebat:

Oare aerobicul sau orice sport, n-are importante beneficii asupra creierului? Eu fac sport de 3 ani bine 2 constant 1 uneori si singurul lucru pe care l-am simtit o stare de bine dupa efort, dar nimic mai mult, de unde le tot scot altii ca ajuta la concentrare ca cica planifici evenimentele mai bine, eu unul nu am simtit nimic!

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Depinde cum ai facut sportul. Cind eu faceam volei de performanta, m-a dus cineva la sala de box CFR din Timsoara sa vad un antrenament. Era renumita pe atunci. Cica se antrenau. Dar primul lucru remarcat a fost lipsa disciplinei celor de acolo. Am facut o comparatie cum erau antrernamentele ce le faceam eu. Antrenorul era foarte riguros in ce priveste disciplina, era la fel ca la scoala. A reusit sa implementeze in noi ideea ca sport egal disciplina. Mai apoi, asta mi-a prins foarte bine in viata. Mai ales cand am fost la sala, de unul singur, am putut avea, fiind disciplinat, rezultate notabile.
Un alt lucru care l-am invatat la sport, a fost cum sa ma odihnesc. Pauzele la antrenamentele de forta erau scurte, mai putin de un minut, si ca sa rezist, a trebuit sa invat pur si simplu sa ma odihnesc, sa ma concentrez incit sa ma pot detasa de toate la un moment dat. Si azi, daca sunt foarte obosit si trebuie sa continui cu munca, daca imi iau cateva momente doar de odihna, inseamna enorm pentru mine.
Oricum, un an constant e putin. Esti inca novice in ale sportului. Abia dupa vreo trei ani constant vei putea vedea schimbari la nivel psihologic. Psihicul omului nu se schimba asa usor.

| sabin89 a răspuns:

Totuși, sportul are și un efect asupra inteligenței, în sens pozitiv; te face mai inteligent. O dovadă ne-o oferi chiar tu acum, punând această întrebare inteligentă.

| EliLeli a răspuns:

Nu faci sport ca sa te concentrezi mai bine, il faci sa fii fizic sanatos. Poate daca te apuci de meditat...

| vladhacker123 explică (pentru EliLeli):

Si ce se intampla daca faci meditatii? eu am practicat, te relaxeaza pe moment, nimic special, altceva? nu neg ca pe termen lung nu pot sa fie mai multe beneficii, dar nu stau 10 ani sa fac meditatii ca sa fiu calm dupa 10 ani.

| EliLeli a răspuns (pentru vladhacker123):

Exersezi felul in care te concentrezi...pe respiratie.

| vladhacker123 explică:

Ai dreptate