anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru a creste în masă musculară e suficient dacă iau doar creatină micronizată și un complex de vitamine? Menționez că am cumpărat și un gainer, dar am ceva probleme cu stomacul și nu prea tolerez (îmi vine să vomit), dar în rest mă alimentez bine. Am 3 mese și gustări, fructe între mese. Îmi puteți recomanda și alte suplimente care sunt tolerate bine de stomac și ajută la creștere musculară în caz că e prea puțin doar ce iau acum? Pe care le-ați luat și v-au ajutat.

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Cate proteine iti asiguri zilnic din alimentatie? Adica ok, ai 3 mese, dar ce mananci (concret) la cele 3 mese?

| Sorin2k3 a răspuns (pentru Cosmin86):

Dimineața nu prea pot să mănânc mult, mănânc de obicei niste mușchi file cu cașcaval sau brânză și câteva felii de pâine cu salata de naut sau fasole din comerț, apoi după ceva timp merg la antrenament, când vin beau creatina cu apă și linguriță de miere, iau o pastilă de vitamine și mai iau o gustare gen un sandwich, apoi mai stau puțin și iau masa de prânz cam 200g de piept de pui la grătar cu niste mazăre sau pilaf și o bucata de brânză, apoi intre mese mai mănânc niste fulgi de porumb cu iaurt, diverse fructe. Seara mănânc spaghete sau sarmale/ piure de cartofi cu șnițel de soia/ciuperci. Cam asta mănânc într-o zi obișnuită. Antrenament fac dimineața că n-am timp in altă parte a zilei, uneori nu pot să mănânc când mă trezesc, dar recuperez când vin... mănânc cam doua mese la 1-2 ore.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sorin2k3):

Mai adauga si niste grasimi sanatoase (nuci, migdale, caju, somon) si esti ok.

Da, in conditiile astea poti creste doar cu creatina sau chiar si fara happy

p.s.: gainerele in general sunt bani aruncati, majoritatea sunt pline de zahar.

| Paul754880338 a răspuns:

Sincer sa fiu cred ca, ordinea importantei in ecuatia cresterii musculare, este antrenamentul, mancarea, odihna si cu siguranta pe ultimul loc, ba chiar ai putea sa te lipsesti de ele, daca celelalte sunt corect folosite, sunt suplimentele. Dar publicitatea facuta acestor produse, ne fac uneori, mai ales pe cei dornici de "scurtaturi" sa credem in ele... si sa le cumparam. Sigur ca nu este chiar raspunsul pe care il cautai, dar reflecteaza la ce ti-am spus! Succes oricum!