anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pot aparea efecte negative daca un copil de 14 ani foloseste Rapid Mass si Creatina pentru marirea masei musculare? Sau este bine macar? Deoarece acesta vrea sa se contureze mai bine masa musculara si dupa care sa nu mai continue. Poate sa se lase asa simplu sau este nevoit sa continue?

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

1. suplimentele sunt pentru 18 ani+ (scrie si pe ele), fiind varsta la care cresterea hormonala accelerata a corpului se cam termina (mai exact dupa pubertate).
2. "sala" e un sport care se face pe viata, daca faci 3 ani sa te faci cat usa, in 3 luni te faci mic. asta datorita corpului uman de a tine ce este necesar. daca nu folosesti muschii sa ii determini ca fiind utili, corpul intra in catabolism sa scape de ei pe ideea "nu am nevoie de ei, de ce sa ii mai tin", astfel trebuie sa il stimulezi permanent ca are nevoie de ei.
3. creatina in mod special NU contureaza nimic, retentia de apa face muschii bombati, nicidecum conturati frumos.
4. creatina desi este aminoacid, teoretic esential corpului (in cantitatile pe care si le produce singur, sau le iei din mancare precum carnea rosie ) poate produce probleme grave de ficat si rinichi. creatina se transforma in creatinina care este acida tesuturilor organice, treaba cu 3 litri de apa este atat sa diluezi creatinina pana la momentul in care nu mai este acida, cat si sa dai muschilor apa sa creasca in volum. cum carnea multa ataca ficatul, creatina continuta in carne (mai ales luata din suplimente) o sa atace ficatul. de aceea mai toate firmele au metode sa evite asta, cum ar fi: perioade de incarcare, perioade de 12 saptamani cu pauza de 4 saptamani, portii mici, maxim 3 zile pe saptamana, cat timp esti minor, la 14 ani corpul tau este intr-o crestere accelerata dpdv hormonal, deci creatina poate doar sa agraveze problemele pe care le poate crea la un adult. cat despre rapid mass, prefer un shake facut in casa pana la 18 ani, doar din respect pentru ce scrie pe cutie (ca nu scriu ei acolo doar sa para mai frumos, ca isi scad din potentialii clienti cu "doar pentru 18 ani +")

10 răspunsuri:
| PorcușorulDeGuineeaV a răspuns:

Nu e bine

| Laura0 a răspuns:

Mai bine nu..esti mic ai 14 ani are timp sa faca el muschioh go onsi mai sanatos inca..decat sa patesti altceva mai degraba mai astepti, ai tot timpul din lume

| cosminjuve a răspuns:

O sa devi ca o leguma nici macar nu o sa mai poti sa alergi 100 metri iti vei pierde toata rezistenta si viteza

| Cosmin86 a răspuns (pentru cosminjuve):

Serios? poti sa argumentezi aberatia pe care ai spus-o?

| cosminjuve a răspuns (pentru Cosmin86):

Bineinteles ca pot, dar asta nu inseamna ca si vreau!

| Cosmin86 a răspuns (pentru cosminjuve):

Deci nu poti.

Sincer, daca esti atat de redus mintal incat sa crezi asa ceva si nu esti in stare sa citesti articole stiintifice in domeniu, atunci macar nu mai spune la altii tampeniile astea.

copil mic batut in cap

| Cosmin86 a răspuns (pentru cosminjuve):

Ah, si nu mai abera fara argumente.

daca nu "vrei" sa aduci argumente ( pentru ca nu poti ), atunci esti doar un copil mic redus mintal

| 21vibez a răspuns (pentru Cosmin86):

Defapt...are dreptate. Daca iei creatina pentru o durata lunga de timp facand sport vei creste in masa musculara. Creatina iti reface cantitatea de apa in corp si in muschi (crescand-o)
Daca te lasi de sport minim 3 luni dupa luat suplimente si facut sport, muschii se vor dezumfla. Nu am inteles nici eu asa de bine chiar daca m-am informat f. Mult de pe net. dar iti dau exemplu (persoana) de la efectele negative a crestinet: Ronie Colman.

| Cosmin86 a răspuns (pentru 21vibez):

Eu am avut 4 ani pauza si nu s-a desumflat nimic. evident ca am scazut putin in forta, dar putin, in loc de 130 de la piept impingeam 110... dar tot am impins peste 100.

La Coleman a fost cu totul alta poveste, in primul rand el lua STEROIZI (injectii), ceea ce e cu totul diferit fata de creatina si suplimente si in al doilea rand, tu ai vazut cate operatii a avut?

Stii ca nu mai are solduri deloc, are doar fiare bagate in locul soldurilor, ca i-au scos aproape toate oasele?

| xFaBu a răspuns:

Sufera ficatul chiar si daca consumi 3l apa pe zi, iar daca se fortzeasa de pe acum nu mai ai nicio sansa pe viitor