| Antonia23K a întrebat:

Poți sa slăbești prin deficit caloric 34 de kg in 5 luni?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

In general nu, limita sanatoasa e pe la 4 kg dar depinde de la ce greutate pornesti. Daca ai pe la 120 sau mai bine, treaba devine dintr-o data fezabila.

29 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Aia se numeste infometare daca tu vrei sa slabesti aproape 7kg într-o luna. Cu deficit slabesti in jur de doua sau 3 kg/luna

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă poți, poți. Zero calorii.

| Mosotti a răspuns:

Da, poti slabi 34 kg prin deficit caloric, deficitul trebuie sa fie 1587 Kcal/zi. Dar nu e sanatos deloc si nu prea o sa poti.

Daca esti femeie, ar trebui sa mananci doar maxim 400 Kcal/zi.
Arzi cam 2000/zi. Desi daca ai 34 kile in plus, s-ar putea sa arzi si 2200-2300.
Deci nu prea merge.

O rata normala de slabire este 3-4 Kg/lunar adica deficit pe zi de cam 700 (la 3 Kg lunar)-1000 (la 4 kg lunar) Kcal/zi.
Si in functie de deficitul dorit adica rata de slabire, iti calculezi cat ai voie sa mananci, scazi din cat arzi, deficitul, si atata ai voie sa papi pe zi.

Asta daca nu faci miscare in plus de aia de baza, daca faci, slabesti mai repede cu acelasi deficit.

| Frank51 a răspuns:

34/5=6.8 kg pe lună
1kg grăsime = 7000kcal
Rmb adult ~ 2300kcal
Sport 2 ore pe zi 700kcal
Poți face un deficit de 2000kcal ceea ce îți permite să mănânci 1000kcal(2 mese)

2000*30 zile = 60000/7= 8.5Kg Deci este realizabil, dar trebuie motivație și muncă.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Doamne ferește de așa ceva, sper să nu te ia în serios. Cu 1000 de kcal nu poate trăi nici măcar un copil.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Ai fi surprinsă că unii oameni trăiesc 300 de zile fără să manance. De ce te bagi unde se vede clar că te depășește?

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Nu mă depășește nimic. Lucrez în domeniu și știu foarte bine ce vorbesc. Nu mai încuraja oamenii să se înfometeze și să-și distrugă sănătatea.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Dacă lucrezi în domeniu ți-ai greșit foarte rău drumul, pentru că ești total pe lângă.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Păi renunță la mâncare și trăiește cu aer și apă, dacă e atât de benefic pentru sănătatea ta. Presupun că ai făcut-o deja, de vreme ce susții asta, nu? Sunt curioasă cum se simte viața fără hrană.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Drăguță, n-am cum să-ți explic în câteva rânduri procese biologice complexe, dacă dorești să afli mai multe poți să cauți.

Eu atât am vrut, să nu te bagi peste ceva ce nu te pricepi, dacă ai o opinie diferită asupra dietei unei ființe umane păstrează pentru tine.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Drăguțule, dacă puteai trăi fără mâncare, nu mai aveai acum un întreg sistem digestiv. Ai fi scăpat de el în tot procesul evolutiv prin care am trecut ca specie.

Explică-le procesele astea biologice complexe și celor care au făcut foametea în '46-'47 sau celor de prin Africa care mor de foame.

Că dacă era atât de simplu să trăiești fără hrană, nu mai mureau oamenii pe capete din cauza lipsei ei.

Din nou. Renunță la mâncare și apoi vino aici să ții lecții de nutriție. Dacă în continuare mănânci, se numește ipocrizie.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Noi discutam despre deficit caloric, iar eu ți-am dat un exemplu precum poți trăi fără hrană o perioadă foarte mare. Tu atât ai putut înțelege, că nu trebuie să mâncăm, ce să zic, ești un geniu.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Un deficit de 2000 de kcal e enorm. Începi cu 500 și ajustezi pe parcurs ce slăbești.

Also, un adult nu are rmb de ~2300, nu știu de unde îți iei informația, ăla poate o fi necesarul pentru menținere.

Also, dacă tot consideri că ești atât de priceput în domeniu, deficitul nu trebuie să fie niciodată sub sau egal cu rmb, asta dacă nu vrei să înceapă organismul să se mănânce singur.

1000 kcal este sub rmb a oricărui adult, adică îți pui organismul pe modul supraviețuire.

Eu ți-am zis că e total nesănătos să sfătuiești pe cineva să mănânce atât de puțin, iar tu ai venit cu cai verzi pe pereți că omul poate trăi fără mâncare.

Ce i-ai propus tu nu e deficit caloric, e înfometare.

Da atâta poți tu. Nu știu care dintre noi se crede, de fapt, geniu.

Zi bună.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Nu este deloc nesănătos, organismul nostru e făcut să aibă perioade de înfometare, este foarte sănătos.

Tu ești cea care a intervenit asupra situației, ți-am zis mai sus să-ți ții pentru tine părerile privind dieta perfectă sau deficitul perfect pentru că nu despre asta era vorba, ci despre cât se poate slăbii fezabil.

Iartă-mă că nu am rabdare cu tine...

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Poate te referi la IF, care nu înseamnă înfometare, dar nu ai suficientă pregătire în domeniu pentru a înțelege detaliile astea. Doar nu mai îndemna oamenii către chestii care le pot afecta sănătatea, când tu ești paralel cu domeniul. Că dacă ziceai ceva bun și util, nu mă băgam peste tine. Atât voiam. Și cu asta am încheiat. Pup.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Tot ce ai spus mai sus a fost off topic, nu ai făcut decât să te bagi degeaba peste discuție, te contrazici tipic pe ceva ce habar nu ai deși pretinzi că lucrezi în domeniu. Am vrut să termin discuția frumos dar nu pot face asta, pentru că ești genul de persoană care atunci când nu știe ceva se contrazice inutil în loc să-și caute informația. Ești persoana tipică care una știe una face, ți-o ții pe a ta indiferent câți vin și-ți spun că nu e așa, așa că mai bine nu continui să-ți spun nimic, deoarece este doar o pierdere de vreme.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Păi oricum n-ai zis nimic nici până acum. happy Că n-am primit niciun contraargument la ce am scris mai sus. Îmi zici doar că greșesc, dar habar n-ai să-mi zici unde și de ce. Hai să încheiem aici. Devine obositor pentru amândoi și conversația nu duce nicăieri.

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Tocmai asta e ideea, că nu sunt obligat să-ți dau contra argumente. Deci ți-ai dat și tu seama că te-ai bagat degeaba în discuție. Ai crezut că ești justițiarul dar asta este doar în capul tău. Nimeni nu este obligat să-ți răspundă ție la păreri.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Da n-am zis nicăieri că ești obligat să-mi răspunzi la păreri, am zis că nu o faci pentru că nu știi ce să zici. laughing Vezi cum te ascunzi după deget? Zici multe fără să zici nimic.

Și nu m-am băgat degeaba în seamă. Că cine nu are idee de nutriție, chiar ia de bună ce zici tu pe aici. Dacă aveai într-adevăr ceva relevant de zis, nu te ofuscai degeaba, pentru că aveai informația la tine. Da nu o ai, aia e. happy

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Te faci de râs. Ți-am zis mai sus că dacă te interesează cauți. Vrei să-ți explic despre cât de eficientă este cetoza după o perioadă de timp? Despre cât de bine se simte corpul când în loc de glucoză folosește corpi cetonici? Chiar vrei să-ți explic eu chestiile astea fundamentale, când există internetul? Faci de râs comunitatea ta, dacă pretinzi că lucrezi în domeniu. Nu știi lucruri de bază pe care le știu eu, un simplu om fără studii, știi doar niște informații întipărite acolo care stau stafidite și nu le schimbi.

Eu nu trebuie să mă explic in fața nimănui, chit că am informația chit că nu, asta nu înțelegi tu.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Dragul meu, vezi că nu stăpânești domeniul?

Cetoza se declanșează atunci când renunți la principala sursă de energie a organismului: carbohidrații. Lumea o cunoaște popular ca fiind dieta keto.

Nu faci foamea pe 1000 kcal pentru a declanșa procesul ăsta, cum ai susținut tu în tot timpul ăsta. Renunți la orice sursă de zahăr și carbo. Atât. E cu totul altă poveste. laughing

| Frank51 a răspuns (pentru AnotherGirl):

Nu m-am referit la dieta cu 1000kcal, ci la foame. Dar nu ți-ai dat seama pentru că tu nu stăpânești domeniul.

De la o simplă intervenție, am ajuns la concluzia că pe lângă că nu știi nimic, nici nu înțelegi nimic din ce ți se spune.

| AnotherGirl a răspuns (pentru Frank51):

Foamea nu produce cetoza, ce nu înțelegi? Eliminarea tuturor carbohidraților o face. Iar 1000kcal înseamnă foame. laughing

| LPCTSTR a răspuns:

Categoric nu, eu de 5 ani in deficit caloric abia nu m-am mai ingrasat, de slabit e o cu totul alta telenovela.

| Mosotti a răspuns (pentru LPCTSTR):

Nu esti in deficit daca abia nu te-ai ingrasat, mananci cam cat arzi, altfel slabeai continuu daca erai in deficit, slabeai pana la oase, fie mai lent sau mai rapid, depindea de deficit.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Eu am slabit 15kg in 3 luni. Am mancat zilnic salate cu piept de pui si fructe. Si alergat 4 zile pe saptamana cate 90 de minute sesiunea. Cheia succesului a fost mancare si transpiratia

| gabriel2004o a răspuns:

Nup,corpul prima data consuma mușchii și în proporție mica grăsimile
De preferat e sa faci sport și sa faci un calcul după înălțime și greutate cat ar trebui sa consumi
Îți recomand MyFitnessPal pentru asta

| AnotherGirl a răspuns:

La fel cum a spus și sweetys, asta e înfometare.

Da, normal că poți slăbi 34 dr kg în 5 luni, însă dacă ții la sănătatea ta, eu zic să te răzgândești. Îți vei da organismul și metabolismul peste cap.

Găsești pe internet calculatoare pentru necesarul caloric și deficit. Calculează care este necesarul tău caloric pentru menținere și taie maxim 500 de kcal pentru a te pune în deficit.

Alimentație sănătoasă, echilibrată, nu renunța la nicio grupă de alimente, fă mișcare, hidratează-te.

Ideea nu e doar să slăbești, ci să nu te mai îngrași. Dacă slăbești 34 de kg în 5 luni, vei pune dublu înapoi, pentru că organismul va stoca tot ce îi dai, de teamă să nu-l înfometezi din nou. Se numește supraviețuire.

Dacă faci schimbări mici, sustenabile, chiar dacă vei slăbi mai lent, șansele să nu te mai îngrași niciodată la loc sunt mult mai mari.

Sănătos este să slăbești cam 2-4 kg pe lună.

Eu am slăbit 24 de kg în 12 luni. Și, în afară de mici fluctuații de 3-4 kg care vin și pleacă, n-am mai pus greutatea aia înapoi niciodată.

| BabaOarba a răspuns:

Poti, dar deficitul caloric trebuie sa fie mare.

O astfel de slabire rapida am intalnit doar la persoane cu operatie de by-pass gastric, care dupa operatie nu mananca aproape nimic cateva luni, si sunt nevoite sa suplimenteze cu vitamine si minerale ca sa poata face fata. Un astfel de deficit caloric atat de mare se recomanda doar la persoanele cu obezitate inaintata, care au de pierdut foarte multe kilograme in total.