| Petre_Dragos_1998 a întrebat:

Saluater TPU, am o mică nelămurire... eu vreau să știu dacă sportul... gen cardioul de la sală, sau ridicatul greutăților, dar în special cardioul, te menține orice ai mânca.
De exemplu, să zic că aș vrea să mănânc zilnic niște gem de casă și un corn cumpărat de la magazin dar în același timp am și terminat cu cardioul de la sală, asta având în vedere că sunt la o greutate normală și pentru a-mi menține greutatea să nu mă îngraș.
Deci voi ce ziceți, mersul la sală, sau sportul în general, ajută la menținerea greutății să zicem indiferent de ce ai mânca? (în proporții NORMALE, adică doar un corn, sau câteva prăjiturele, nu 5 cornuri și mai știu eu câte 30 de prăjiturele). Deci voi ce ziceți?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De exemplu:
Daca manaci 1 cornult cu gem de 300 calori si mancare care insumeaza peste 1500 calorii zilnic, ca sa te mentii la aceeasi greutate, trebuie sa faci cardio pana consumi cele 300 de calorii mancate cu acel cornulet.
In situatia asta, trebuei sa stie xact ce ai mancat si cate calorii are fiecare mancare sau produs.
Asat este usor, gasesti listele pe internet si iti faci calculul.
daca manaci mai mult intr-o zi, atunci bagi cardio sau sport intesn, arzand dublu calorii si te mentii in ritmul normal.

| CuriousStuff a răspuns:

Daca nu exagerezi cu mancarea si nu ai vreo boala metabolica sau hormonala, da, te mentine. Atata timp cat nu exagerezi cu mancarea.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Ideea ar fi cat bagi(cate calorii mananci) = cat consumi(cate calorii arzi), sa te mentii la fel. Dar sa calzulezi FIX este aproape imposibil, noi ardem calorii si in timp ce dormim, deci depinde foarte mult de activitatea ta din toata ziua.
O jumatate de ora de cardio pe zi si 23 de ore doar stat jos e insuficient ca miscare. Circula pe jos, urca scari, plimba-te, da-te cu bicicleta, joaca fotbal, etc. etc.
Un pic de gem si un corn nu te vor ingrasa, stai linistit, mai ales daca alea inlocuiesc o masa si nu le servesti ca desert.

| Petre_Dragos_1998 explică:

Să zicem că mănânc normal, ca orice om, și respect caloriile pe care trebuie să le mănânc zilnic. Dar dacă vreau să mai bag și ceva dulce, ca gustare să zic și eu totuși aș face sport, nu ar fi o problemă, nu? Adică tot m-aș menține nu? Asta având în vedere că nu depășesc limita de calorii sau o ard/am ars-o deja la sală.

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru Petre_Dragos_1998):

Nu este nici o problema cat timp nu exagerezi si ai grija sa faci si miscare. Ti-am zis si mai demult, nu poti fugi toata viata de mancare, ar fi prea trist sa traiesti doar cu frica si numarand calorii. Un truc ar fi sa consumi ceea ce e mai nesanatos in prima parte a zilei, astfel ai timp pana seara sa arzi, consumi acele calorii.