| mTw a întrebat:


Am 1.85 înălţime şi 66 kg. Recent m-am apucat de sală, mai precis de 3 săptămâni, rezultate se văd ceva într-un timp destul de scurt, şi eu sunt surprins. Totuşi am o nelămurire, iar aceea este cum să-mi fac pătrăţelele vizibile. Mi se văd doar când încordez abdomenul. Ţin să preciez că fac abdomene zilnic seara, diferite tipuri, acest antrenament îmi ia cam 10-15 minute, dar cred că îl fac degeaba. Ce-mi recomandaţi? Cardio? Şi dacă bag cardio nu o să pierd masă musculară? Am uitat să precizez mai sus că eu sunt pe luat masă musculară.
Mulţumesc.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cardio trebuie obligatoriu, eu recomand cardio combinat cu culturism in acelasi timp, potrivit multor studii asa e cel mai bine, cardio arde grasimea, ca sa ajungi la muschi e mult plus ca manci fructe deci energie ai, pe bune se vede rezultatele?

| mTw explică (pentru RAY):

Da, mie aşa îmi pare. Spre exemplu piept nu aveam deloc, acum m-am mai lăţit în el, iar trapez din nou, deloc şi mi s-a mai mărit puţin.

| RobertMoon a răspuns:

Pătrațelele se văd deoarece ești slab la înălțimea ta, așa se vede la toată lumea dacă nu ai grăsime pe abdomen.
Cel mai bine e să continuri să faci exerciții de masă musculară până ajungi și tu la greutate normală pentru înalțimea ta, adica să ai un program normal, luni piept, marti picioare, miercuri spate, joi pauza, vineri brațe etc., iar apoi să te concentrezi pe definire daca e cazul, exercitii pentru abdomen sunt multe din diferite pozitii, poti face de exemplu abdomene si cu un disc de 5kg în brațe șamd.

| mTw explică (pentru RobertMoon):

Program am, după cum am spus sunt pe luat masă, iar pătrăţele mi se văd doar când încordez abdomenul. Eu am întrebat ce trebuie să fac să se vadă fără să-l încordez şi fără să pierd masă musculară. Iar în legătură cu exerciţiile, nu cred că scapi de grăsime cu ele, doar întăresc muşchii şi eu îi am destul de tari pe abdomen, doar că grăsimea este problema.

| RobertMoon a răspuns (pentru mTw):

Cardio și dacă e cazul pui folie pe abdomen sa dispara grasimea, iar dupa faci tot așa abdomene si abdomene cu o greutate.

| mTw explică (pentru RobertMoon):

Ce fel de folie? N-am auzit de aşa ceva până acum.

| Moonlight15 a răspuns:

Cardio HIIT e cel mai bun, arzi grasimi chiar si 48 de ore, fara a pierde masa musculara. Degeaba faci abdomene mereu, abdomenul se antreneaza de 2 ori pe saptamana in rest il lasi sa se odihneasca. El este solicitat si la indreptari de exemplu.

https://www.youtube.com/watch?v=S5zUUvxzUvk

https://www.youtube.com/watch?v=nv-0XvxGWf0

| mTw explică (pentru Moonlight15):

Eu am cam 3 CM de grăsime de ars. O să ia ceva timp?