| sticlafărădop112 a întrebat:

Am 15 ani, 1.70 si 50 de kg, adica pot sa spun ca sunt foarte slab pentru inltimea mea!
Cu ocazia acestei vacante de vara vreau sa cresc in greutate! Am fost la medic si totul este ok, dar am un metabolism care arde tot si mai sunt si activ!
Ce sa fac? De obicei iau 3 mese pe zi si consum fructe, legume, carne, oua si lapte! Daca ma apuc acasa sa fac in fiecare zi un "mic antrenament", adica flotari, abdomene, tractiuni si genoflexiuni, dar totodata vreau sa bag mancare in mine ca in cisterna... Adica pana simt ca nu mai pot o sa fie ok? In mare parte in aceste 3 luni vreau sa pun 10kg pe mine ori de grasime, ori masa musculara... orice, dar sa scap de scobitorile astea de brate!
Cei mai experimentati sau care ati trecut prin lucruri de genul ce sa fac? Ce sa mananc? Cat? Si ce exercitii cu greutate corpului sa fac? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| AestheticPerf a răspuns:

Nu trebuie sa bagi ca spartul ca sa nu faci supraalimentare si sa te doara stomacul vreo o saptamana, ca sa cresti in masa, pe langa antrenament trebuie sa dormi bine. ATENTIE, nu mult, ci bine. Adica nu e tot una sa te culci la 3 noaptea si sa te trezesti la 11 ca tu ai 8 ore de somn sau sa te culci la 10-10 jumate si sa te trezesti pe la 7, 8. Trebuie sa dormi calitativ deoarece somnul contribuie foarte mult. Mananca minim 3 mese pe zi, vreo 2 banane pe zi sa mananci, poti sa iti faci un shake proteic din lapte, banane, unt de araide, etc. Si iti mai dau inca un ponthappy, fiecare are un tip somatic. Tu esti ectomorf, cauta pe net antrenament cu greutatea corpului ( calisthenics ) pentru ectomorfi. Cu mare placere, sper ca te-am ajutat si multa bafta si spor!winking

| sticlafărădop112 explică (pentru AestheticPerf):

Multumesc! Eu dorm aprox 6-6ore junate pe zi pentru ca sunt in clasa a 8 a si am examen si ma stresez, dar la vara o sa incerc sa dorm minjm 8-9 ore

| AestheticPerf a răspuns (pentru sticlafărădop112):

Foarte bine! Incearca sa dormi minim 7 si putin, dar cel mult 9 ( dar sa fie de calitate, asta insemnand sa te culci pe la 10-10 jumatehappy ). Bafta multa la examene! Numai bine!

2 răspunsuri: