| shacoAP a întrebat:

Am 17 ani (fac in august 18) si recent m-am apucat de sala si vreau sa stiu ce sa mananc, ce sa nu mananc si cat sa mananc. Tin sa precizez ca am 1.81m inaltime si 63 kg. Mi as dori sa ajung undeva pe la 70, dar sa iau in masa musculara. Nu imi spuneti sa iau nu stiu ce proteine, nu vreau sa bag nimic, mai ales la inceput.

Răspuns Câştigător
| Kerre a răspuns:

Salut, daca tot te-ai apucat de sala stii ca alimentatia este cea mai importanta in cresterea musculara, Incearca sa nu bagi in seama comentariile ce spun 'Mananca mult pentru un corp maasiv','Trebuie sa ai zilnic 5-6 mese' sau altele, incearca sa mananci sanatos si inteligent. Nu conteaza cat mananci sau sa ai 5-6 mese pe zi important este ca corpul tau sa primeasca toti macronutrientii de care are nevoie pentru a se mentine sanatos si a creste musculatura. In primul rand ai nevoie sa iti calculezi macronutrientii ( caloriile, carbohidratii, proteinele si grasimile) daca ti le calculezi atunci vei sti cat sa mananci. Incearca sa limitezi mancarurile fainoase cat si dulciurile pe cat de mult posibil, si incearca sa adaugi in alimentatia ta oua, carne, peste, lactate, cereale. Cu o alimentatie bine pusa la punct, cu un antrenament bine structurat si un somn bun ( minim 7 ore de somn) vei vedea rezultate rapide. Mult succes!

5 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

De ar fi asa de simplu, gen: fa aia, aia, aia, mânca asta si cu asta, x grame si gata. He he. laughing numai super-mani ai vedea pe strada. Ideal pentru un începător ar fi sa mănânce 1, 8-2g/kg proteina, sa se antreneze full-body de 2-3 ori pe saptamana, carbohidratii de la 3g- pana la 5-6-7 etc. (nu va fi cazul) /kg, carbo complecși (fructe, legume, cartofi dulce, orez brun etc) si grasimi sănătoase, macar 60g/zi. Cifrele astea le ajustezi in functie de rezultatele tale, ghici ce? Suntem am dracu de diferiți, deci e incorect sa ti se zică fa asta, mânca asta si vei fii urs.

| AlexDarius3 a răspuns:

Cat mai multe proteine naturale (carne) nu conteaza daca are grasime sau nu, legumele si fructele nu te vor ajuta prea mult la cresterea masei musculare, dar daca vrei poti sa le combini cu carnea.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AlexDarius3):

Te ajuta indirect, spre ex. fructele au enzime care ajuta la asimilarea proteinelor.

| Ch3ls3a91 a răspuns:

Baga zilnic carne cu pâine. Cat mai multa pâine. Sunt felii de șuncă și îți faci zilnic din 2 pâini, 4 Sandwich uri. În 4 luni am pus 10 kg mâncând asa cam de 3 4 ori pe săptămână

| JOHN71 a răspuns:

Știi? Eu mi-am facut corp pe masă mare, nu am început cu sala la kilele tale. Mânancă mult, asta e o regulă daca vrei să ai totuși un corp mai masiv, în jur de 5-6 mese pe zi, dar nu mânca orice. Corpul are nevoie de proteine și vitamine pe care le poți lua mâncand carne, salate. Nu lua suplimente, nu recomand chimicale.