anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am o intrebare, cum pot deveni mai bun decat sunt la skandenberg? Eu pun pe multe persoane de varsta mea (15 ani) dar acum vreo 2 3 luni, un prieten m-a dus dar inainte eu il duceam sau faceam egal. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi sau chiar exercitii pentru antebrat pe care sa le fac? Prietenul asta al meu e mai inalt si mai greu decat mine avand avantaj din partea asta.

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

In primul rand ce stil de skandenberg ai? Top-roll, hook, push, side-pressure? In functie de stil alegi ce antrenamente faci, ca sunt exercitii diferite pentru fiecare stil.

p.s.: lasa antebratu, ca tragi din spate, in general e o miscare de ramat, daca tragi doar din antebrat (probabil si cu incheietura dreapta), pierzi peste 50% din forta

| MarcelGaymer a răspuns (pentru Cosmin86):

De ce sa pierd 50% din forta ca nu inteleg

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarcelGaymer):

Faci sala, nu? Cu ce greutate faci antebrat si cu ce greutate faci ramat.

Exemplu eu: antebrat fac cu 35-40kg si ramat cu 65. Vezi diferenta? In general incepatorii nu stiu sa bage spatele in miscare, trag doar din brat.

Vezi aici:
https://www.youtube.com/watch?v=XPfceIlijf8&t=268s

In primele 10 secunde, trage cotul spre el ca sa activele spatele si apoi roteste incheietura, e un top-roll foarte eficient.

| anonimg a răspuns:

Nu văd nici un rost într-o astfel de activitate, în afară de acela că se poate ajunge la slăbirea puterii mâinii fără posibilitatea recuperării.
Lasă-l pe prietenul tău să se ducă în pădure să facă skanderberg cu toți copacii care-i întâlnește. Tu caută să ai preocupări mai serioase și care nu au de-a face cu mândria.
Exercițiile fizice în fiecare dimineață sunt mult mai sănătoase pentru trup și minte.
Prin competiții nu facem decât să ne dezvoltăm mândria, care va veni la pachet cu multe alte lucruri dăunătoare pentru trup și suflet.
Dacă vrei ca mai târziu să nu-l urăști pe prietenul tău, alege să renunți la skanderberg și la orice competiție. Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace cu noi înșine și cu toți oamenii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

Daca te antrenezi corect si tragi corect nu slabesti nimic, exista recuperare dupa orice efort fizic.
In general competitiile mi se par cele mai motivante, in special cele oficiale (gen campionatul national de skandenberg, care apare la TV, etc.).