anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema, pentru mine e o problema ceea ce vreau sa va zic. Eu sunt genul de persoana care mănâncă orice, oricând și tot nu ma îngraș. Am aproape o luna de când fac sala pentru a creste în masa musculara, asta-mi doresc cel mai mult și sincer se vad mici diferențe (brate /spate /piept). Eu iau niște creatina monohidrata de la genius, iar de aici a început tot. Aveam cutia în ghiozdan și când am deschis ghiozdanul in vestiar, un băiat bine făcut a văzut ca am și mi-a spus pentru ce iau și i-am spus ca pentru masa musculara și energie PENTRU CA FAC DISTANTE DE SUTE DE KM CU BICICLETA PRIN ȚARĂ, am o pasiune pentru ciclism iar el mi-a spus sa nu mai iau creatina pentru asta, că-mi stric ficații iar in seara asta am aflat ca dacă continui asa cu mersul pe bicicleta în distante lungi și pedalând mult nu voi putea crește în masa musculara și în nimic. Este adevărat? Mergând pe bicicleta și făcând sute de km nu voi putea avea parte de masa musculara? Va mulțumesc tare mult pentru ca ati citit tot!

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Okay, si ce legătură au creatina și băiatul de la sală în toată povestea asta?

Pe scurt: dacă vrei să pui masă musculară, te împiedică mersul pe bicicletă?

Da. Pentru că:

1. Ca să pui masă musculară trebuie să fii în surplus caloric (adică să mănânci mai mult decât ai avea nevoie ca să te menții). Cu bicicleta sau făcând orice altă formă de cardio, arzi calorii. Cu cât faci mai mult, cu atât arzi mai mult, deci cu atât vei avea nevoie să mănânci mai mult, ceea ce de la un punct încolo devine greu.

2. Ciclismul e bazat pe anduranță, deci implică majoritar fibrele de tip 1, care nu au treabă cu creșterea musculaturii, însă și acestea au nevoie de refacere, iar organismul va folosi nutrienții și pentru acest scop.

3. Dacă ai o activitate obositoare sau alte antrenamente, în mod clar nu mai dai același randament la sală unde te antrenezi pentru masă musculară. Deci evident că și progresul e mai scăzut decât dacă ai fi odihnit și te-ai axa prioritar pe antrenamentul pentru masă musculară.

| Jojo1769 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Mulțumesc tare mult pentru răspuns! De asta aveam nevoie. Faza cu creatina și băiatul era ca i-am spus ca mai iau creatina când mai fac drumuri lungi, pentru energie iar el mi-a spus ca pentru energie sa iau altceva, nu creatina ca distruge ficații

4 răspunsuri:
| Februar30 a răspuns:

Dacă respecți dozele recomandate n-ai ce sa pățești. Din câte am citit nu sunt dovezi ca ar distruge ficatul.
Ca sa crești in masa musculară ai nevoie sa arzi cât mai putine calorii și sa faci efort anaerob, cu greutăți.
Dacă faci prea mult sport aerob arzi multe calorii si rămâi slab.

| LaylaYvette a răspuns:

Nu inteleg de ce ai vrea o masa musculara mai dezvoltata. Corpul unui ciclist arata perfect din punctul meu de vedere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru LaylaYvette):

E doar punctul tau de vedere, nu si al altor milioane de oameni happy