| Capone12 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare dar mai intai sa incep de unde am pornit sa fac sport mai exact anul trecut prin prin august 1 am inceput. Pe atunci am avut 95 de kg cam pana pe 1 octombrie am slabit pana la 85 de kg. Toate bune si frumoase dar in 2 octombrie trebuia sa intru in concediu de 1 luna si m-am intors in Romania pentru concediu, bun. Dupa concediu m-am intors dar nu m-am mai dus la sala timp de 6 luni, in aceste 6 luni m-am ingrasat pana la 100 de kg. Asta a fost in luna Martie al acestui an, acum de la 100 de kg am slabit pana la 88. Chestia este ca de cateva zile incoace am facut cam mult sport si am mancat regulat dar nu am mai reusit sa slabesc. Tin sa mentionez ca slabeam inainte 1 kg in 3 sau 4 zile dar de data asta dupa 1 saptmana n-am reusit decat jumatate de kilogram. Are cineva idee de ce?
Dau funda pentru cel mai buns raspuns

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

1. Iti numeri caloriile? Esti 100% sigur ca nu ai consumat mai multe in aceasta ultima saptamana?

2. E posibil sa-ti fi incetinit metabolismul. Daca tu slabesti 1kg la 3 zile inseamna ca ai un deficit caloric destul de mare, iar in astfel de situatii organismul va incepe sa arda mai putine calorii.

3. Poate fi si apa o cauza. Daca alimentatia ta favorizeaza retentia de apa, chiar daca vei slabi (prin slabire in cazul de fata inteleg reducerea tesutului adipos), nu se va observa la cantar.

| Capone12 explică (pentru AnastasiaK):

Inca o chestie care am observato recent de cateva saptmani.
In ultimele saptamnai nu mam mai dus la sala deloc pentru ca veneam obosit de la lucru sunt 2 saptaman de atunci si nu sa mai depus grasime tin sa mentionez ca nu am mai tinut regim deloc si am mancat neregulat dar nu mam mai ingrasat ai vreo idee ce se intampla

| AnastasiaK a răspuns (pentru Capone12):

Dupa cum am zis deja, sunt multi factori posibili. Cand zici ca ai tinut regim, ti-ai numarat caloriile? Pentru ca daca n-ai facut-o, discutia nu prea are obiect. A manca putin din punct de vedere cantitativ nu inseamna neaparat a fi in deficit caloric.

Cand spui ca nu te-ai mai ingrasat, vorbesti doar despre ce arata cantarul? Pentru ca ce vezi pe cantar nu e suficient, greutatea ta variaza si in functie de apa (in sporturile de contact pentru proba cantarului se merge destul de des pe deshidratare prin care poti pierde vreo 2-3kg fara sa slabesti deloc).

Apropo, asta cu mancatul regulat/neregulat nu e chiar atat de relevanta pe cat se crede cand vine vorba de pierderea in greutate.

Oricum, ideea e ca tu trebuie sa urmaresti ce se intampla cu organismul tau si sa te informezi cat mai bine ca sa intelegi exact. Asta presupune sa-ti numeri caloriile, sa vezi cata apa bei, ce alimente mananci, sa-ti numeri macronutrientii, sa tii cont cata miscare faci, sa te cantaresti si chiar sa te masori regulat. Poti sa-ti notezi toate chestiile astea undeva, iar cu timpul o sa incepi sa intelegi cum iti functioneaza corpul. Informatiile pe care le dai tu aici sunt mult prea putine ca sa te pot lamuri eu sau oricine altcineva.

2 răspunsuri: