| BlEetT a întrebat:


Deci, fac sala de un an aproape si deja am rezultate vizibile, brate, piept, umeri, spate, picioare. Problema mea e cu burtica laughing am ceva grasime pe burta, m-am gandit sa ma apuc de alergat. intrebarea mea este: daca ma puc de alergat, o sa imi afecteze masa musculara? o sa scad? o sa mai cresc in continuare daca alerg? daca scad, sa-mi spune-ti va rog cum sa scap de burtica.

Răspuns Câştigător
| Bella1love a răspuns:

Daca alergi nu o sa-ti afecteze cu nimic masa musculara atata timp cat in continuare face exercitii de forta.Da, cam alergatul este singura solutie pentru burtica.Iar dupa ce scapi de ea te poti apuca de abdomene pentru patratele.
Mult succes!

| JohnnyBi a răspuns (pentru Bella1love):

Zici tu ca nu afecteaza masa musculara? esti tuuuuuu siiigura?
esti tu siiiigura ca alergatul este SINGURA solutie pentru a da burta jos?
perioada de slabire numita si cutting este o perioada cand scazi in masa musculara, vrei nu vrei, se intampla. oricat ai modifica perioada de masa fata de cardio, oricat modifici alimentatia, vei scadea. nu mult in cazul unora, dar se scade (gandeste-te ca da jos grasimea de pe brate, si din start pare mai mic, si asta doar la aparente).
alergatul singura solutie? insanity workout este unul dintre cele mai bune, si NIMENI nu ALEARGA DELOC in tot antrenamentul. rolele, bicicleta nu sunt alergat, si tot dai burta jos de la ele. mers in pas alert este un exercitiu prin care dai burta jos si ghici ce, nu este alergat. circuit la sala cu superseturi este o metoda sa dai burta jos si ghici ce, NU este alergat. daca vrei sa dai sfaturi, macar documenteaza-te inainte

| Bella1love a răspuns (pentru JohnnyBi):

Alergatul este mai sanatos dintre toate ce ai zis tu pana acum.Cat efort simti ca depui mergand cu bicicleta?! Da, asta e pentru muschii de la picioare, dar in niciun caz pentru burta!
Mai gandeste si tu inainte sa te rastesti la altii!

| JohnnyBi a răspuns (pentru Bella1love):

Bai copile, ca sa dai burta jos iti trebuie un antrenament cardio. cardio vine de la cardiovascular. orice exercitiu ce iti mareste ritmul cardiac (bataile inimii) la un nivel de peste 65% din maximul admis de varsta/sanatatea ta este un exercitiu cardio. tu crezi ca ciclistii au patratele si oblici pentru ca alearga? sau din antrenamentele pentru competitii? vrei un antrenament mai complet, mergi pe bicicleta fara sa, astfel se misca tot bazinul cand pedalezi. bicicleta eliptica este alternativa perfecta pentru persoane care nu pot alerga. si tot odata unul din cele mai bune exercitii cardio, si nu este alergat. pentru ca, daca inveti anatomie, vezi ca alergatul pe beton pune o presiune foarte mare pe articulatia genunchiului (de aceea in parcuri au aparut portiunile de alergat, cu zgura aceea de atenueaza impactul piciorului la contact cu solul) cat si adidasii pentru alergat (cu talpa dintr-o spuma moale). eu operat la picior nu am voie 1 an sa alerg, dar am voie cardio care nu presupune presiune mare pe picior. si cel mai sanatos antrenament cardio este INOTUL, nu alergatul.

| Bella1love a răspuns (pentru JohnnyBi):

Vaaaai,bine ca nu zici imediat ca daca faci yoga va scadea burta! Si de ce mi-ai spus tu povestea cu alergatul pe beton cand cel care a intrebat vroia sa stie cum sa scada burta! Eu vad ca tot pe langa esti! Am mai vazut intrebari de genu asta si toti au zis despre ALERGAT ca este cel mai bun si o alimentatie sanatoasa si, da, si inotul este bun pentru asa ceva. Uite, sa ma bata cucu, daca arzi grasimile de pe burta mergand cu bicicleta!
1.Sunt exercitii pentru MUSCHII DE LA PICIOARE!
2. Burta nu lucreaza de loc, pentru ca statul pe scaunul de la bicicleta, oricine stie, ca nu pune in miscare burta!

| JohnnyBi a răspuns (pentru Bella1love):

No ca tu ai o problema in a asimila cuvintele. altii au zis ca CEL MAI BUN este alergatul, nu SINGURUL. de aceea ti-am dat o lista de exercitii alternative alergatului. si nu, nu este cel mai bun, sau este cel mai bun dupa inot. inotul este sportul care pune in miscare cel mai mare numar de muschi si rezistenta apei face sportul cu atat mai mult util peste alergat. numai ca alergatul este gratis, inotul costa (si bazinele sigure dpdv calitativ, costa si mai mult).
ti-am zis povestea cu alergatul pe beton pentru ca sunt situatii in care oamenii nu pot alerga din cauza unei pricini medicale, si alternativele trebuie cunoscute. daca eu vreau sa dau burta jos, si nu am voie sa alerg, ce sfat imi dai? cum dau eu burta jos? bicicleta eliptica sau bicicleta statica.
1. daca mersul pe bicicleta tine ritmul cardiac alert, este un exercitiu cardio
2. in concluzie, dai burta jos, doar ca timpul in care o faci se schimba. tu cand misti PICIOARELE dand la pedale, nu misti si BAZINUL? iti zic eu ca da, il misti.
ia spre exemplu inotul pentru hidroterapie (probleme la coloana, zona lombara). nu ai voie sa inoti decat cu picioarele, decat pedalat normal. mainile fixate pe o placa. miscand picioarele fata-spate din bazin, misti abdomenul (pentru ca picioarele sa se miste, contracti muschii abdomenului). deci dai burta jos.
offtopic - indreptarile, sunt un exercitiu de sala folosit la spate, dar intra si umerii, cvadricepsul, bicepsul femural, lombarii, pieptul, bratele si abdomenul. desi cand faci exercitiul, simti doar spatele, febra musculara de a2a zi zice cu totul altceva. ideea exemplului este ca: nu conteaza ca nu simti TU o parte lucrand, corpul tau s-ar putea sa o simta. legat de bicicleta zici tu ca nu simti abdomenul lucrand, ia o bicicleta si urca de la Comarnic la Sinaia. daca reusesti sa ajungi, vei observa, ca desi MUSCHII de la picioare sunt extenuati, abdomenul, oblicii, fesierii vor fi si ei in paragina.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bella1love):

Abdomene pentru patratele?

esti doar un copil mic care comenteaza si el, nu?

apuca-te de sah

7 răspunsuri:
| motan444 a răspuns:

La banda scapi de ia si abdomene