| Mihai_Vlad_1998 a întrebat:

Am si eu o nelamurire vreau sa iau creatina insa nu stiu cata sa iau la inceput! Am gasit la eMAG niste capsule sub forma de creatina, insa am citit pe internet ca o doza pe zi de creatina este de 5 g...si pe site la acel produs imi zice sa iau 6 capsule pe zi! Uitati:". Creatina capsule nu are efecte negative, este 100% sanatoasa. Administrare: 3 portii (6- caps.)/zi: 1-2 portii cu 60 minute inainte de antrenament si 1 portie imediat dupa antrenament. Contine 150 capsule. Informatii nutritionale: 6 capsule contin 3000mg creatina monohidrata. "Cate capsule sa iau ca sa aiba 5 g de creatina?

5 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Kreatina poti cumpara si de la magazinele naturiste, acolo vei vedea exact si te poti consulta cu vanzatorul si vei afla exact cate capsule trebuie luate in fiecare zi.

| CuriousStuff a răspuns:

Nu trebuie sa-ti iei toata doza din suplimente. Trebuie sa-ti lasi si corpul sa produca putina. Ia doar doza recomandata, nu te intinde...

In plus asta e un calcul de clasa a 6-a, eu zic sa iti antrenezi putin si creierul cu un calcul simplu nu doar muschii.

| Mihai_Vlad_1998 explică (pentru CuriousStuff):

Da intr-adevar este de foarte mare ajutor raspunsul tau! WTF! Cica "campionul zilei", degeaba esti numit asa fiindca dai niste sfaturi si raspunsuri de clasa a 2 a! Asta stiu si eu ca nu e neaparat sa iau toata doza de creatina cum zice la administrare..nici intr-un caz cum ai zis tu supliment(ca nu este supliment alimentar sau proteina, este creatina nu are nici o legatura supliment cu creatina)Si daca esti tu asa de destept de ce nu zici si cum se face calculul de clasa a 6 a? Doar ai jignit si atat dar daca erai asa destept precum arati din vorbe trebuia si sa dovedesti mister"campionul zilei"! Sfatul meu nu mai duce oameni care au nevoie de raspunsuri sincere si corecte in eroare ca esti "varza" în ai ajuta!

| CuriousStuff a răspuns (pentru Mihai_Vlad_1998):

Clasa a 6-a pentru mine a fost de mult. Eu am facut calculele astea cand trebuia si stiu sa le fac, insa se pare ca tu nu sti.
Si pentru cultura ta generala, orice medicament care aduce aport de minerala, vitamine, proteine sau aminoacizi sau orice altceva vrei tu se numeste "Supliment" pentru ca asa cum spune dexul:
SUPLIMÉNT, suplimente, s. n. 1. Ceea ce se adaugă la ceva pentru a-l completa sau pentru a suplini o lipsă.
Tu aduci un aport suplimentar de creatina, cum numesti tu asta?

Si nu te-am jignit cu nimic, ti-am dat un sfat care ar trebui sa-l urmezi pentru ca se pare ca tragi mai mult la fiare decat la scoala.

In plus, daca pe prospectul ala scrie ca trebuie sa iei o doza ar fi bine sa respecti prospectul nu ce scrie pe net, ca pe net poate sa vina si unul cu 2 clase si sa spuna "Luati 2kg de creatina pe zi", insa prospectula ala e un document medico-legal. Dar daca vrei sa faci cum vrei tu nu stiu de ce mai intrebi.


Calculul:
Daca 6 pastile contin 3000 mg cat contine o pastila?
Cate pastile trebuie sa iei pentru a aduce un aport de 5g.

In primul rand aduci totul la aceeasi unitate de masura:
5g= x mg
Pe urma vezi cat are o pastila, regula de 3 simpla:
6 pastile... 3000mg
1 pastila...y mg
Pe urma vezi cate pastile trebuie sa iei petru a lua 5g(=x mg)
x mg / y mg = z pastile

Afla z!

Ia un pix si o foaie, baga mare.

| DovleacTurbat a răspuns:

Cea mai buna creatina este creatina monohidrata PUDRA nu capsule. Ca mod de administrare se iau 5g. Nu contează cand pentru ca, creatina isi face efectul in timp. Trebuie sa ai 24h intre serviri, adica ai luat azi la ora 15 creatina, mai iei maine tot la ora 15.