| 7777 a întrebat:

Am si eu o problema la fotbal, cand joc intr-un meci cu miza (gen campionatul scoli) mi se inmoaie picioarele si nu mai pot sa stapanesc minge. Uit de tot sa joc fotbal.Cand jucam amical sau intre noi in clasa nu am nicio problema (joc binisor, iar cateodata mai si inscriu ), dar cand vine un meci important sunt praf.







Dati-mi si mie niste sfaturi despre cum as putea sa stapanec mingea mai bine ...plizz.funda

Răspuns Câştigător
| mada1 a răspuns:

Sa iti zic ce sa faci.am jucat fotbal 3 ani (la pandurii tg-jiu.echipa locala.bine.la junori.eram si capitan dar nu asta conteaza ).la campionatele pe scoala nu aveam probleme.bateam tot.nu numai datorita mie, mai era un coleg cu mine la antrenament.si inca unu de avea talent laughing.asa eram si eu la inceput, mai ales in primul meci in care am fost capitan de echipa ( la antrenament ). trebuie sa ai incredere in tine, incearca sa joci primele 10-15 minute cat mai simplu ca sa nu gresesti.pase simple si scurte, plus ca e vorba si de colegii tai. daca la prima greseala iti sar toti in cap.normal ca te enervezi. bafta

4 răspunsuri:
| noktambul a răspuns:

Trebuie mai intai sa-ti stapanesti mintea : cand esti angrenat intr-un "joc cu miza " (te-am citat), inchipuie-ti ca joci intr-un meci amical sau ca joci doar de placere, pentru jocul de fotbal in sine, ca joc nu ca si competitie (pentru rezultat). Eu am practicat sporturi de contact si, cand o cam luam pe cocoasa si ma apucau complexele fata de adversar si nu mai stiam nici ce tactica sau ceprocedee sa adopt, stii ce imi zicea antrenorul la pauza? "Nu te mai gandi ca ala (adversarul adica) are avantaj. Da-l in ma'sa de rezultat! Inchipuie-ti ca esti la un meci de antrenament." Si ma deblocam si treaba mergea struna!

| Bobbless a răspuns:

Pai ai putea uita ca lumea se uita la tine gandeste-te ca esti doar tu si prietenii tai... Trebuie sa ai mai multa incredere in tine si in ceea ce faci! Succes!winking Fundaa? puppy dog eyes

| TheGrooveStreet a răspuns:

Si eu sunt la fel ca tine. Sincer eu am incercat sa uit ca e un meci important dar nu e asastraight face, cand faci o mica greseala intr-un amical razi tu!, dar cand faci o greseala intr-un meci rad altii de tine.

Cam asa e in fotbal. Tu trebuie doar sa fii tare si sa incerci sa dai pase cat mai multe ( sa incerci sa dai mai multe pase decat suturi)

Eu iti urez bafta si da-l naibii de meci ca nu are nimeni ce sa iti faca. asta e un raset doua. se uita in maxim 2 zile.

Fii Tare. Bafta!

| stefanush2295 a răspuns:

Parerea mea este ca nu trebuie sa te gandesti ca este un meci cu miza, te gandesti ca este un meci amical