| Alcapone234 a întrebat:

Salut, antrenez fiecare grupă musculară de 2 ori pe săptămână (ppl).
Pentru spate, piept fac 3 exerciții la un antrenament-6 pe săptămână....pentru biceps, umeri, triceps cate exerciții e ok sa fac la un antrenament?
Dau funda!

3 răspunsuri:
| haileewatson a răspuns:

Fiecare om e diferit in felul lui, e alegerea ta. De obicei trebuie sa ai 12 serii - 3, 4 exercitii pe grupa musculara. dar acum intervine factorul grupei pe care tu o ai deficitara. Acum. daca tu vezi ca bratele tale se dezvolta mai repede decat pieptul, automat trebuie sa mai introduci inca un exercitiu la piept pentru a ajuta la dezvoltarea lui, asta e un exemplu.

| omuletulofficial a răspuns:

Depinde de rezultatele pe care vrei sa le obtii, bulking sau definire.
Daca vrei definire, ridica mai mult in serii mai putine, daaca vrei bulk, ridica moderat si mai des.
Pauzele lungi nu sunt mereu bune, se racesc muschii si au nevoie de mancare si hidratare nu de miscare. Be careful cu pauzele. (vorbesc din experienta)

| Anamaria9916 a răspuns:

Acum. nu stiu neaparat dacă te ajută la ceva, dar... Prietenul meu e instructor de fitness si face in felul urmator: merge de vreo 5 ori pe saptamana la sala, in fiecare zi face cate o grupa muscular sau o pereche de grupe ( spre exemplu combina pieptul cu bicepsul). Face mai mai multe exercitii, peste 5. Din fiecare ex face 5 serii, cu cate un minut, maxim 2 pauza intre ele, iar repetarile sunt in functie de greutatea cu care face. La fiecare serie creste greutatea.
Si. schimba foarte des exercitiile, o data la 3-4 antrenamente isi schimba programul introducand exercitii noi sau inlocuindu- le pe cele vechi.
Nu stiu daca iti foloseste la ceva, atata stiu si eu?