| FreeSh00teR a întrebat:

Salut as dori sa stiu daca e bine sa ma apuc de sala la varsta mea si vreau sa fac doar exercitii de tonifiere am 14 ani jumate practic kickbox de un an am 55 de kg si sunt mai slabut... si daca ati putea sa-mi dati exemple de exercitii pentru piept abdomen triceps... de tonifiere

Răspuns Câştigător
| cristi1505 a răspuns:

Stai frate!
Esti destul de slab deci si musculatura este slabuta=>nu ai ce tonifia acum! Mai bine mananca bine(un complex de carbohidrati cu proteine la fiecare masa, cel putin 4 mese pe zi) pentru a acumula masa musculara ca in acest moment nu ai ce sa tonifici si dupa te poti gandi la astfel de probleme.
Incearca un program de acest gen:
Luni:pipet +biceps
Marti:picioare+abdomen
Miercuri:umeri+antebrat+trapez
Joi:spate+triceps

Faci maxim 10-12 repetari pe serie la o grupa cu o greutate care nu iti permite sa sari de 12 repetari si legat de exercitii vezi aici:
http://www.culturism.ro/antrenament/

4 răspunsuri:
| Psychothic a răspuns:

Salut, pentru piept ai putea face flotari cu mainile departate si tractiuni cu pieptul pana la bara(sau asta pentru triceps si biceps http://www.youtube.com/watch?v=cNtgtIUPvgo)...,iar pentru abdomen iti recomand asta : http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY.
Bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Psychothic):

Orice tip de tractiuni lucreaza spate, biceps, deltoid anteriod. In niciun caz piept si triceps.

Tractiuni cu pieptul pana la bara lucreaza marele dorsal ( 70 % ) si putin biceps, branhialis, deltoid posteriod si antebrat. In niciun caz piept.

Pieptul se lucreaza cu miscari de impins, tractiuni = miscari de traswinking

| Psychothic a răspuns (pentru Cosmin86):

Scuze,greseala mea.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Psychothic):

No problem, voiam doar sa clarific happy