anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Azi am venit de la sala. azi aveam in program tricepsul si pieptul.
pentru piept am facut Impins din culcat cu bara: 4×16-12 si Impins din inclinat cu bara: 3×16-12.
Problema mea este ca nu prea mi am simtit pieptul lucrand. am simtit mai mult bicepsul. iar aceste exercitii sunt pentru piept si triceps. de ce nu mi am simtit pieptul lucrand si am simtit mai mult bicepsul? nu l am facut cum trebuie? nu cred ca aceasta este cauza caci distanta mainilor a fost corecta si am dus bara pana sus la piept si aproape de baza gatului. deci daca l am facut corect, de ce n am simtit pieptul lucrand?

5 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Pana la baza gatului? trebuie sa atinga pieptul bara aia, nu aproape de gat. concenreaza-te sa impingii din piept nu din brate. daca le faci incet si te concentrezi la piept o sa il simti. eu eram ca tine, imi oboseau mainile si nu simteam pieptul. asa ca am lucrat cu gantere mai mult decat cu bara (faceam 5 serii inclinat: prima 15 repetari greutate mica, a2a 12 repetari, a3a 10, a4a 8, a5a 10) deci cresteam greutatea pana la maximul cu care puteam impinge si lasam la ultima serie putin greutatea si le faceam foarte incet, dar sa iasa mai multe ca numar decat la a4a serie. si la restul aparatelor la piept faceam 3 serii de obicei prima 10, ultimele 2 a cate 8. (un fel de sistem piramidal). si la inclinat cu gantere se simtea, facandu-le incet, pieptul cum pompa. bineinteles, imi oboseau bratele foarte rau la inceput, asa ca am facut zi doar de brate, si pieptul separat alta zi. si a mers in cam 5 luni am ajuns de la gantere de 15 la 25kg. daca preferi bara, trebuie sa iti atinga pieptul, nu mai sus, nu mai jos. cand o iei de pe staped las-o sa coboare natural, tinand mana perpendicular pe corp la nivelul umarului. singura, o sa iti loveasca mijlocul pieptului. cand faci piept tu trebuie sa o controlezi cand coboara, nu sa o fortezi spre tine...e greu de explicat in cuvinte. pastreaza repetarile intre 8-12, ce e peste 12 e usoara, ce e sub 8 ai pus prea mult. daca ai un amic sau prieten sa te ajute poti face 5-6 singur, dar minim 8 cu ajutorul lui (ca alea 2-3 ajutate intre foarte bine, chiar daca nu le faci numai tu). pieptul trebuie sa te concentrezi sa il simti lucrand. altfel te dor mainile si cam atat (nu zic ca nu creste, doar ca nu ai senzatia ca faci ceva)

| ilegalnonstop a răspuns:

Frate, asculta aici. check this out!laughing
1-programul tau de piept trebuie sa sune cam asa: Impins din inclinat,
Impins din orizontal,
Impins declinat cu gantere sau bara. daca vrei muschi faci 4 serii cu repetari exact asa :10, 8,6, 4
Fluturari cu gantere-serii si repetari la fel ca mai sus. poti sa faci si impins cu gantere.
Fluturari la cabluri la fel ca mai sus.

Daca nu simti mai nimic mareste greutatea calumea ca de aia te duci la sala. pastreaza pauza de 50-90 secunde intre serii.

| JohnnyBi a răspuns (pentru ilegalnonstop):

Lasa seriile alea ca faci o laie. 12-10-8, mai jos de 8 nu faci nimic. macar 6 singur si 2 cu ajutor. si fluturari la 2 aparate de ce? ca sa nu fie 1?

| ilegalnonstop a răspuns (pentru JohnnyBi):

Eu i-am recomandat program pentru crestere musculara! tratamentul de sculament nu ma priveste laughing

| GaBrYeLa18 a răspuns:

Poate pieptul tau a fost lucrat si inainte si nu mai faci febra musculara sau il simti lucrand. Poate trebuie sa faci mai multe exercitii ca sa-l simti lucrand! Succes!