| UnNumeCiudat a întrebat:

ce exercitii sa fac penttu a avea mai multa forta?

16 răspunsuri:
| Classy a răspuns:

Tractiuni,ridicari de greutati.

| Cosmin86 a răspuns:

Cele care implica mai multe grupe, evident :

- indreptari cu haltera
- genuflexiuni cu haltera pe umeri
- presa militara
- tractiuni ( toate tipurile, nu doar alea clasice )
- flotari la paralele sau la bara
- mersul fermierului

Maxim 5 repetari / serie. Cand poti peste 5 repetari, maresti greutatea ( chiar si la flotari, legi discuri de tine ).

Antrenament, apoi cateva zile de odihna + multa mancare bogata in proteine ( dar multa inseamna multa )

| khwewljewew a răspuns:

Exercitiile ce tin de greutatea corpului tau. Flotari, tractiuni etc.

| HotuDePrajiturele1398 a răspuns:

Flotari si abdominale.

| Hades98 a răspuns (pentru HotuDePrajiturele1398):

Abdominale? rolling on the floor)))))))))))))))))))))))))))))))) Cum sa fi asa... laughing

| deny2013 a răspuns:

Ridica greutati...sau fa flotari.

| Cosmin86 a răspuns (pentru deny2013):

Cu flotari lucrezi doar cateva grupe, cu restul cum ramane?

alt copil mic

| Criterion a răspuns:

Recomand flotarile. Din pozitie verticala, cazi in fata, sprijinindu-te in brate, apoi flotare pana atingi cu pieptul de jos, ridicare in pozitie verticala, saritura.Si tot asa.Se incepe in ordine crescatoare, pana la zece, sa zicem si apoi se descresc repatarile.Mai precis:flotare, ridicare, saritura, doua flotari+doua ridicari+doua sarituri si tot asa, in ordine crescatoare, pana ajungi sa executi cate zece miscari din fiecare, dupa care descresti numarul. Dupa aceea, poti incerca tractiunile la bara.Ganterele mici pentru miscari rapide de impingere pe orizontala sau verticala din culcat, pe expiratie.Gantere mari, intre 5-7kg, pentru masa musculara.De asemenea recomand sfecla rosie pentru cresterea masei musculare.Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Criterion):

Gantere mari = intre 50 si 90 kg
5-7 kg cum recomanzi tu = cele mai MICI gantere

copii mici, fac ei forta cu flotari amarate si 2 gantere rolling on the floor

| Criterion a răspuns (pentru Cosmin86):

I-am recomandat sa execute miscari rapide pe orizontala.Rapid inseamna altceva decat rapid? Incearca sa lovesti inainte cu gantere de 50KG! Poti? Nu poti.Vezi? La asta ma refeream.Incearca sa faci asta cu gantere mici si apoi, fara ele, loveste inainte consecutiv cu bratele, pe expiratie.Castigi rapiditate si forta la miscari scurte. Dupa asta mai vorbim. Apoi, cu gantere de 5-7KG incearca sa stai cu bratele intinse in fata, lateral, inspre inapoi, mai mult de trei minute, pentru inceput.
La ce crezi ca-i va folosi baiatului forta? Pentru joaca? Ma indoiesc.
Ce antrenamente crezi ca fac trupele de interventie rapida/antitero/ Spetsnaz/SAS pentru lupta corp la corp? Sigur ca fac si pregatire psihologica, dar daca tu ai ras de ce am recomandat eu, adica de minimum necesar pentru castigarea unui spor de forta, inseamna ca astfel de pregatire(psihologica) chiar nu ti-ar fi de niciun folos.Numai bine!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Criterion):

Cand faci forta nu faci "miscari rapide pe orizontala", ala e antrenament de viteza, agilitate.

Si cei de la trupele de interventie ( unde lucreaza varul meu spre exemplu ) fac ambele tipuri de antrenamente, DAR la antrenamente de forta, fac cu greutati MARI si miscari lente, controlate, sa fie fibra sub tensiune tot timpul.

Fa diferenta intre cele 2 tipuri de antrenamente, nu o sa faci niciodata forta cu miscari rapide.

| Criterion a răspuns (pentru Cosmin86):

Stii? Ma uitam pe "Bruce Lee - The Art Of Expressing The Human Body" si nu ma puteam abtine sa nu zambesc...
In principiu lucrurile sunt simple.Tu faci diferenta intre cele doua aspecte ale discutiei, in speta forta si rapiditate. Spui ca la forta se ajunge prin exercitii specifice.De acord.Atunci care este originea rapiditatii? Ce fundament are ea?
Vezi tu, eu "tind sa confund" cele doua notiuni tocmai datorita faptului ca forta si rapiditatea trebuie lucrate simultan, cu atentie, controlat. Daca se accentueaza forta, scade rapiditatea si invers.La ce mi-ar folosi forta daca n-o pot utiliza rapid.Din cauza asta vad aceste doua concepte ca pe un tot unitar.
Asta e filosofia mea. Forta se poate dezvolta cu ajutorul miscarilor rapide.Te miri fara rost.
Ca sa revin la intrebarea baiatului.Cred ca el isi doreste sa dobandeasca forta cu un scop si acela nu este ca sa arate bine(apropo de asta, am vazut rable de masini care aveau sub capote motoare foarte puternice care ar fi stat perfect sub ceva mai fumos desenat la exterior; de asemenea am avut langa mine tipi pe care nu dai doi bani, dar care au rasturnat, in fractiune de secunda si aparent fara niciun efort, ditamai vlajganii ). Telul lui nu l-a precizat aici, din motive personale.
Poti ramane la opinia ta.Culturistii care citesc vor intelege mai bine ce le transmiti, pentru ca pe ei nu-i intereseaza decat forta si dezvoltarea uniforma a muschilor.Le respect directia.
Eu raman la parerea mea, ca forta bruta(Brute Force) nu-i buna, plastic vorbind, decat la spart parole, atata vreme cat nu e si rapida.
Cu riscul de a ma repeta, spun ca oricum ar fi forta castigata prin exercitii cu greutati mari, izometrie sau alte metode, fara rapiditate devine inutila.
Inca ceva.Nu e bine sa reducem totul la fizic. Uite aici motivul: http://www.youtube.com/watch?v=nu99GRUUN6Y
http://www.youtube.com/watch?v=B2DXdFYDXCk
http://www.youtube.com/watch?v=5dZ6yLod5Eg
Problema deschisa.Argumente de adus.Numai bine!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Criterion):

Totul depinde de obiective.

cineva care face forta doar sa arunce cu ciocanul si castiga medalie peste medalie, crezi ca il intereseaza rapiditatea? evident ca nu.

Sau jay cutler, care a fost de 4 ori mr olympia? spune-i lui ca e inutil ce face si o sa rada de tine, tipul ala castiga milioane de dolari din ce face, la ce-i trebuie rapiditatea?

REPET : totul depinde de obiective. Dar pentru omul normal, care nu concureaza si nici nu se bate, aspectul fizic e cel mai important.

O sa vad clipurile alea cu atentie maine de la birou.

| Alex442 a răspuns:

Cu greutati:cumpara gantere si o haltera sau mergi la sala
Calistenice:cauta OfficialBastarzz pe Youtube

| Lucian_Cobirzan_1987 a răspuns:

Poi depinde, forta in picioare, brate...
daca vrei sa faci forta in brate te sfatuiesc sa iti cumperi o gantera de 6 kg. si sa faci ridici gantera lasi gantera. cate 10 repetari 5 seri.
Si, daca vrei sa faci forta in picioare te sfatuies sa faci multe genoflexiuni, sa alergi, si daca vrei fara prea mult efort. cumpara-ti greutati de picioare 1-2.5 kg. si te plimbi. si daca vrei poti si alerga cu ele.

| IulianVentura a răspuns:

Flotari, tractiuni (aici e baza ), ai putea sa mergi si la sala

Întrebări similare