| RazvanC28 a întrebat:

Cum e posibil, la 1, 72cm si 64kg, sa ai grasime? Asta e mai mult in zona abdominala(nu am patratele), faza e ca pe brate inca sunt bat,(37cm),cand ma uit in oglinda parca tot lipseste ceva..., pe piept stau bine, dar din cauza abdomenului nedefinit, imi vin nervii si imi vine sa renunt.Ce pot sa fac? diete de slabire nu vreau sa incerc, vreau sa cresc in greutate.

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nevoei sa incerci diete de slabit ci sa te apuci de facut sport, fiindca doara cela iti topeste grasimea si-ti creste musculatura.
Este normal sa ai portiuni cu grasime odata ce nu faci sport deloc, chiar daca esti slabut, pe burta si solduri se depune grasime intotdeauna.

| RazvanC28 explică (pentru Violleta2022):

Ba din contra, ma antrenez cu greutati de aproape 2 ani, si tot nu sunt multumit. Acei 2 ani includ si antrenamentele cu greutatea corpului pe care obisnuiam sa o fac, dar tot nu sunt multumit de felul in care arat...

| Violleta2022 a răspuns (pentru RazvanC28):

In acest caz, inseamna ca nu faci exercitiile corect sau suficient de mult, odata ce nu ai rezultate.

| AnastasiaK a răspuns (pentru RazvanC28):

Ignor-o, nu știe nimic despre sport, dar aberează fără jenă la categoria asta de minim 1 an.

Și răspunsul meu la întrebare: Nu că e posibil să ai grăsime la greutatea aia, e și normal. E normal să ai la orice greutate nu ești mort, tu voiai să zici "un procent crescut de grăsime" poate. Ca să ai pătrățele trebuie să te definești, deci să slăbești. Cum, de asemenea, când pui masă musculară, nu poți să pui exclusiv masă musculară, ci pui inclusiv grăsime. Nu există după 2 ani de antrenament să pui masă în timp ce dai grăsimea jos. De ce crezi că sportivii separă perioadelde de bulk și de cut? Dacă se putea cum vrei tu, ce sens mai aveau perioadele alea?

| RazvanC28 explică (pentru AnastasiaK):

Nu pot sa ma pun pe slabit la greutatea asta, mai ales ca incar par slab, nu foarte dar totusi par, oare e mai in regula daca incep sa imi fac un program dedicat pentru abdomen? ma gandeam sa fac din 2 in 2 zile, dimineata cand ma trezesc.✌

| AnastasiaK a răspuns (pentru RazvanC28):

Atunci poti sa ai rabdare sa mai pui suficienta masa musculara cat sa fii multumit si apoi sa te ocupi de definire.

Tu, daca ai lucrat corect la sala pana acum, ai si abdomenul lucrat by default ca ăla intra aproape la orice exercitiu si crede-ma ca ajuta mai mult niste îndreptari decat niste amărâte de abdomene. Sigur că poti sa lucrezi abdomenul separat (cu exercitii ca lumea, eu glumeam cu abdomenele), dar oricat ai dezvolta muschii aia, grasimea aia va fi tot acolo si chiar se mai adauga (ti-am zis deja ca nu ai cum sa cresti NUMAI in masă musculara, vin si altele "la pachet"). Deci in final, tot la slabire o sa ajungi.

| nukeyly a răspuns:

Nu fa exercitii in fiecare zi, lasa 1 zi pauza intre, pentru relaxare si crestere masa, daca faci zilnic corpul se v-a obisnui si ramai doar la fibra constanta(ex Bruce Lee), nu masa musculara, in timp dificultatea trebuie crescuta TREPTAT si seriile la fel.

Vezi abdomene simple in plan drept, daca ca poti face 300 intr-o serie fara nu stiu ce efort, schimba tactica
, treci la plan inclinat cu capu in jos 15 30 45 grade, apoi mai pune niste discuri pe piept sa te ajute(daca n-ai bluza CU BUZUNARE pentru placi din plumb), next fa-ti suporti de picioare cu carlige si acatate de tocul\grinda usii
cu capu in jos si dai drumu simplu la inceput si cu discuri dupa, da aici monitorizeaza ca sangele o sa-ti vina in cap deci atentie, nu exagera!

Bine inteles cu o alimentatie corecta(nu prafuri fake sau fornetti sunt forma de pudra alba laughing pentru linii nazale ) care sa acopere necesarul de arderi la un efort pe masura 3-4-6000 de calorii, un specialist iti poate spune exact.
Si daca tot ajungi la un moment dat dupa ani, super fit, sa ai sub 5-10% grasime asta. e greu de realizat, poate cu un antrenament de clasa: fanatic shaolin mdfk master.

Verifica si formula pe net cu IMC(indice de masa corporala) care o sa-ti zica greutatea ideala normala pentru un om normal.

| AnastasiaK a răspuns (pentru nukeyly):

Care-s "prafurile fake"?

P.S. Când vorbești de culturism, IMC-ul nu e nimic mai mult decât o prostie.

| raMLesS a răspuns (pentru AnastasiaK):

Tre' sa folosesti prafuri originale, nu fake-uri laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Păi d-aia întreb care-s fake-urile, să știu să mă feresc, nu? laughing

| raMLesS a răspuns (pentru AnastasiaK):

Sigur ca da laughing

| nukeyly a răspuns:

Parca tot lipseste ceva..., > vezi

fragment la 5.25-5.34
https://www.youtube.com/watch?v=9zGVPkSMUT0&t=68s
Gifs With Sound Mix

https://www.youtube.com/watch?v=UD4RssoWwBI
THE KING OF ABS? EXTREME ABS WORKOUT | ULISSES JR

https://www.youtube.com/watch?v=Nc9wUD70HoU
The Lowest Bodyfat Ever in a Human Being - Helmut Strebl | 2% Bodyfat

https://www.youtube.com/watch?v=8WEzcRIkVWQ
MOST SHREDDED MAN IN THE WORLD WITH 0% BODYFAT