| doarunbaiatcurios a întrebat:

Salut,deci am 14 ani aproape 15 si de recent m-am apucat de sala si mi-ar placea sa ma apuc si de basket in curand, ar fi ok, sau sala mi-ar putea afecta cariera in basket? Adica spunea cineva ca cu muschi si din astea mai greu, dar eu nu consider ca e chiar asa, mai ales deoarece eu sunt inalt, undevas la 1, 83m la 14 ani cum am mentionat si mai sus si de asta, plus ca pana la urma nu am de gand a ma face bodybuilder, vreau sa pun ceva masa musculara dar nu exagerata, maxim ca Dorian PopahappyAstept raspunsuri serioase, multumesc!

5 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Dacă poti sa le faci pe amândouă e ok, fale si treptat daca nu se poate sa te ti de amândouă iti vei da seama treptat ce vrei sa faci.

| RobertMoon a răspuns:

Toți baschetbaliștii fac și sală în paralel cu baschetul și aici mă refer la profesioniști, nu la copiii care joaca baschet în parc. În orice sport ai antrenamentul specific + tras de fiare la sală. Și în fotbal și în handbal și în alte 1000 de sporturi.

| AnastasiaK a răspuns (pentru RobertMoon):

Toți fac și sală în paralel, da, dar nu trag de fiare de capul lor așa cum vrea el. Au antrenament făcut de preparatorul fizic, special gândit pentru necesitățile sportului lor. Nu e antrenamentul clasic de masă musculară pe care îl fac cei care se duc la sală în mod obișnuit.

| CassiusAlexander a răspuns:

Toți basketballiști merg și la sală. Asta ca să știi și tu și toți care venerează basket-ul ca fiind cel mai bun sport și spun de sală că îți oprește creșterea. Urmărește ce basketballist vrei și o să vezi că merge la sală.

"Maxim ca Dorian Popa"- o spui de parcă e nimic toată. Dorian Popa in primul rând are șanse mici să nu fie dopat, iar dacă să zicem că e natural ai șanse de 1-2% să ajungi ca el. Cel mai probabil o sa ai pur si simplu un fizic normal dezvoltat ca un tânăr activ obisnuit.

| Fabianaa a răspuns:

Dacă vrei sa pui masa musculara baschetul nu te prea ajuta. Poți sa te înalți și sa te dezvolți mai bine, dar mușchi nu faci. Nu o sa te dezavantaje sala daca vrei sa joci baschet.