| fvs88 a întrebat:

Salut! Din luna decembrie a anului trecut m-am apucat de antrenament pentru proba de rezistenta (armata), pana in luna februarie mi am dublat distanta pe care o puteam alerga la inceput si ma incadram in criteriile de admitere la acea proba. Mentionez ca faceam vreo 3 antrenamente pe saptamana, nu alergam foarte mult, vreo 3km.
Problema este ca din luna martie, cand a inceput sa se incalzeasca afara am inceput sa scad foarte mult in rezistenta, parca acum mi e imposibil sa fac ceea ce faceam cu cateva luni in urma, nu am facut vreo pauza, nu m-am ingrasat, ba chiar am slabit 2-3 kg.
Care este explicatia si ce as putea sa fac? Rog sa raspunda doar cei care stiu cat de cat ce vorbesc, multumesc!

5 răspunsuri:
| Mirel4412 a răspuns:

Daca vrei sa intrii, antreneaza-te tu acasa cat poti de mult. Iti dau exemplul meu:
In fiecare weekend si nu numai, merg 100-200 km cu bicicleta. Daca nu mai merg o luna deloc sau daca merg mult mai putin(20-30km), data viitoare nu mai pot sa dau la fel de mult, trebuie din noi treptat sa cresc kilometrii parcursi.
Asa poate e si la tine, ori o alta varianta, nu ai motivatie. In timpul antrenamentului poti asculta muzica, pe mine ma ajuta enorm si-mi da un plus de energie. Mai poti cumpara si niste batoane cu miere de la supermarket, creierul are nevoie de carbohidrati(zahar) pentru efort mai mare.
Cam atat stiu, sper sa te ajute!

| fvs88 explică (pentru Mirel4412):

Nu am facut nicio pauza, aia e problema...altfel era explicabil.
Dar nu am marit nici distanta, sau volumul antrenamentului. Ar fi trebuit sa stagnez, doar sa nu progresez, sa ma mentin, s-a produs reversul...
Mentionez ca eu ascult muzica la fiecare antrenamemt, ce i drept...in primele luni aveam motivatie, am inceput sa ma plictisesc, dar e o diferenta prea mare, refuz sa cred ca motivatia este explicatia.

| Cosmin86 a răspuns (pentru fvs88):

Alimentatia e ok? Ai suficiente proteine si grasimi?

| fvs88 explică (pentru Cosmin86):

Da, alimentatia nu s-a schimbat!

| Cosmin86 a răspuns (pentru fvs88):

Ia si tu un supliment, recomand oxid nitric.