| male44 a întrebat:

Fac sala de 3 luni si nu mai cresc in masa. Ce supliment imi recomandati pentru cresterea masei musculare? (am 1.94 si 140 kg). Multumesc.

10 răspunsuri:
| Vladut650 a răspuns:

In primul rand dupa 3 luni de sala nu ai cum sa cresti in masa musculara, dupa 3 luni nu se vad rezultate aproape deloc. Primele rezultate cat de cat dar nu cine stie ce vor aparea dupa 6-7 luni de sala. Muschii se fac in ani de zile, nu in cateva luni.

PS: La 1.94 si 140 kg nu crezi ca esti putin cam gras? Decat daca alea 140 kg sunt de masa musculara.

| male44 explică (pentru Vladut650):

Vreau sa mai maresc bratele si pieptul. Si kg in plus incerc sa le dau jos cu multa banda si bicicleta. Imi poti da un sfat cum sa maresc bratele? Ms

| male44 explică (pentru Vladut650):

Vreau sa maresc bratele si pieptul. Kilogramele in plus incerc sa le dau jos cu multa banda si bicicleta. Imi poti da un sfat cum sa maresc bratele?

| Vladut650 a răspuns (pentru male44):

Pai ai zis ca incerci sa iti maresti bratele si pieptul si kg in plus incerci sa le dai jos cu multa banda si bicicleta.

Pai nu poti pune masa musculara si slabi in acelasi timp. Eu zic prima data sa faci un program de slabire/definire macar 1 an si dupa sa incepi un program pentru masa musculara, pentru ca daca incepi acum program pentru masa musculara te vei ingrasa si mai rau, cand pui muschi cresti si in greutate clar. Nu numai bratele, toti mushii ii maresti prin alimentatie, odihna, antrenament bun si eventualele suplimente.

Pentru masa musculara faci 6-8 repetari cu greutate mare, daca reusesti sa treci de 8 repetari maresti greutatea.
Slabire/Definire faci cu greutati mici si medii si mult cardio (Alergare, inot, banda, bicicleta, sarit coarda etc...)

Daca vrei sa faci un program de slabire/definire poti lua si un arzator de grasimi sau un pachet pentru definire de pe megaproteine.ro

| Syndre a răspuns (pentru Vladut650):

"Puțin"? laughing
On topic: nu poți să slăbești și să pui masă musculară în același timp. Ca să slăbești trebuie să mânânci în deficit caloric, iar ca să pui masă musculară în surplus. Sfatul meu e să scapi întâi de grăsime. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru male44):

Brate si piept = grupele cocalarilor

Mareste TOATE grupele in mod egal.

Arnold spunea ca nu ar concepe sa adauge 1 cm la biceps fara sa adauge 1 cm la gambe, coapse, etc.

| Vladut650 a răspuns (pentru Syndre):

Nu am vrut sa fiu magar.

| male44 explică (pentru Cosmin86):

Cosmin vreau sa maresc bratele si pieptul pentru ca nu sunt in raport cu picioarele. Am picioarele foarte dezvoltate din cauza sportului pe care l-am practicat ( K1).

| male44 explică (pentru Vladut650):

Instructorul de la sala m-a sfatuit sa incerc ceva cu lipoproteina. Ce parere ai? Pe mine nu ma intereseaza numarul kilogramelor, ma intereseaza cum arat si sa fiu sanatos.

| Cosmin86 a răspuns (pentru male44):

Si ce antrenament ai concret? Ce alimentatie?

Ca sa vedem ce suplimente iti trebuiesc, trebuie sa ne spui alimentatia ( rolul lor este sa SUPLIMENTEZE ce este in cantitate insuficienta in alimentatie ).