anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
La sala pentru un incepator cum e mai bine sa grupezi grupele?
Piept cu triceps, biceps cu spate sau piept cu biceps, triceps cu spate?
De ce?
Multumesc.

12 răspunsuri:
| MrAnderson a răspuns:

Salut,

Daca esti chiar la inceput, nu iti recomand sa le iei pe grupe.
Incearca timp de o saptamana exercitii usoare, pentru toti muschii.
5, 10 kg maxim...3 serii, 12, 10, 8.
Dupa ce organismul tau se obisnuieste, poti grupa biceps cu piept, spate cu spate, triceps si picioare. Cel putin asa procedam eu.
Smecheria e sa nu combini in aceeasi zi grupe care implica acelasi tip de miscare, cum ar fi la triceps cu piept, ca e cam acelasi tip de miscare, si s-ar putea sa fortezi prea tare unii muschi.
Mult spor.

| cristi1505 a răspuns:

Oricum le faci tot e bine.Fie ca faci spate cu biceps si piept cu triceps sau spate cu triceps si piept cu biceps tot este bine.Idea e ca intotdeauna trebuie sa lucrezi o grupa mica cu o grupa mare! Nu 2 grupe mari!

| anonim_4396 explică (pentru cristi1505):

Aha, deci ideea mea de antrenament in superseturi e gresita - piept cu spate si biceps cu triceps. Cand spun spuperset spun fara pauza. adica fac flexii la biceps apoi imediat, in urmatoarea secunda lucrez tricepsul, apoi imediat bicepsul si tot asa pana termin 3 seturi.
Ce zici?

| cristi1505 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu antrenezi pipet cu spate! Niciodata deoarece sunt 2 grupe mari! Nu se antreneaza niciodata 2 grupe mari! Am specificat mai sus ca trebuie o grupa mica cu cu una mare.De exemplu:piept cu biceps sau spate cu triceps.Nu piept cu spate!

| anonim_4396 explică (pentru cristi1505):

Am inteles ce ai zis, eu doar ti am zis ce ideea aveam inainte sa mi spui ce mi ai spus, si ca dupa ce mi ai spus ce mi ai spus mi am dat seama ca ideea mea era gresita.
Dar totusi, poti sa ti argumentezi raspunsul? fiindca mi se pare cam logica ca daca fac 2 grupe mari apoi iau pauza 3 zile si fac 2 grupe mici. eu nu vad de ce nu ar merge.

| cristi1505 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deoarece,grupele mari se refac mult mai greu! Daca le lucrezi 2 grupe mari deodata va fi supraantrenament si de aici=>ca vei creste mai greu! Si oricum, este dovedit ca vei creste mult mai repede daca lucrezi o grupa mare sau o grupa mare cu una mica pe antrenament!

| anonim_4396 explică (pentru cristi1505):

Aha.
ei bine mintea mea bolnav imi mai spune ca fiind grupe mari, lucrandu le intr o zi, necesita un numar mai mare de proteina ( si altele ) decat in zilele normale. Tu alimentandu le cu o cantitate normala fara sa ti dai seama ca ea se imparte la 2.
Suna cam stupid nu?laughing
Oricum aceasta discutie e pur informativa, eu lucrez o grupa pe zi. ( cateodata mai adaug una mica, deoarece grupele mici le lucrez de doua ori pe saptamana. )

| cristi1505 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e neaparat stupid. Daca stai sa te gandesti asa e! Grupele mari necesita un nr mai mare de proteine.E bine cum lucrezi dar, insa, nu gasesc rostul de a antrena de doua ori pe sapt grupele mici.Sunt grupe mici deci nu le trebuie mai mult de un antrenament pe saptamana.

| anonim_4396 explică (pentru cristi1505):

Vreau un biceps de barbatwinking

| Weider a răspuns:

Nu, piept cu triceps, a doua zi spate cu biceps, nu e bine sa faci mai mult de 2 grupuri intr-o zi.

| Fashon_Madalyn_1974 a răspuns:

SPate piept Biceps Triceps! Stiu asa pentru ca asa face varul meuu! Face sala de 5 ani Si se vad rezultate foarte bune

| Cosmin86 a răspuns (pentru Fashon_Madalyn_1974):

Adica spate cu piept si biceps cu triceps? happy