| Andrei1085 a întrebat:

Salut, ma numesc Andrei, am 16 ani si vreau sa incep o dieta de slabire si punere de masa musculara. Am in jur de 1, 70 m, 60kg. Intrebarile mele sunt:
-Cate calorii trebuie sa mananc zilnic pentru ce imi doresc eu? Sa slabesc sanatos si sa nu dau jos si masa musculara, ci sa o maresc.
-Cati macronutrienti si micronutrienti trebuie sa consum? Daca se poate sa ii si enumerati
-Ca sa cresc in masa musculara trebuie sa am un aport caloric in fiecare zi, gen sa mananc cu 100-200 calorii mai mult sau pot sa mananc aceleasi calorii in fiecare zi?
-Ca sa cresc in masa musculara trebuie sa maresc greutatile cu care ma antrenez din ce in ce mai mult?
-Ce parere aveti despre mancarea la caserole? Asta m-ar scuti de foarte mult timp petrecut in bucatarie.
Sper sa ma ajutati, sa aveti o zi frumoasa in continuare!

2 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

Hai s-o luam cu inceputul:
Slăbit si masa musculara in acelasi timp, serios? Cum pierzi din greutate si cum câștigi in greutate in acelasi timp?
Cate calorii? Pai suntem diferiți, în funcție de sex, vârsta, activitatea zilnică, antrenamentele săptămânale si alte enșpe mii de caracteristici. Aici nu esti la matematică sau fizică sa ti se dea formula si tu sa o aplici si gata ai rezolvat problema.
Cu proteina mergi cu 2g/kg, grăsimile minim 1g (in functie de cum evoluezi ajustezi), carbohidratii 3-4+++ (idem ca la grasimi).
Ca sa crești trebuie sa progresezi, fiind începător organismul iti va permite să mărăști greutățile aproape la fiecare antrenament, dar asta nu va merge la infinit, ideea antrenamentului si cresterii masei musculare este de a Stimula mușchiul. Si aici ai diferite tehnici si tactici de antrenament.

| anonimaalee29 a răspuns:

Mai bine te duci la un nutritionist, acesta te-ar ajuta mult.