| Frank51 a întrebat:

Salut, recent m-am apucat de sala, am cunostintele minime necesare dar practica este prima oara. Am febra si nu stiu cum sa procedez, fac pauze de cateva zile sau continui? Cum as putea sa lucrez muschii astfel incat sa aiba timpul necesar pentru refacere? Ce sa adaug in alimentatie(mananc pui, fructe, legume, shakeuri)? Vreau sa specific ca mi-a crescut pofta de mancare de cand m-am apucat.

5 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Antreneaza-te astfel incat sa ai macar 3-4 (poti chiar mai multe) zile de pauza intre aceeasi grupa musculara. Daca azi faci piept, sa nu faci si maine, spre exemplu. Si eu fac febra dupa 1 an si jumatate de sala, uneori este atat de puternica este febra, incat nici dupa 6-7 zile nu imi trece de tot. Stii ce fac? Ma antrenez. Antrenez acelasi muschi, iar dupa ce termin, nu voi mai avea febra. "Cui pe cui se scoate" e o vorba. Vezi totusi sa lasi cateva zile intre antrenamentele pentru aceeasi grupa, trebuie sa se refaca si sa aiba timp sa creasca. Ignora febra, antreneaza-te, ca sa nu te doara si sa nu iti pierzi din mobilitate, incalzeste-te bine inainte de antrenament. Fa putin stretching.

Sfaturile astea i le-am mai dat cuiva de pe TPU, acum cateva zile, poate te vor ajuta. Intrebarea lui a fost "Please! Ceva trucuri pentru punere de masa musculara!"

Iar raspunsul meu:
1. Te duci la sala constant, ai un antrenament serios, intens si diversificat.
2. Esti in surplus caloric, mancand cat mai multa mancare sanatoasa.
3. Esti in surplus proteic, aproximativ 2g/kg.
4. Nu face egolifting. Nu exagera cu greutatile, fa cu cat poti, dar ai grija ca la ultima repetare a fiecarei serii sa simti ca cedezi, sa nu mai poata exista o alta.
4. Dupa sala sa ai o masa bogata in carbohidrati pentru a se reface depozitele de glicogen, dar si in proteine.
5. Odihneste-te 8 ore pe zi. Daca nu poti azi, compenseaza zilele urmatoare.

N-ai nevoie de nimic mai mult.

| Frank51 explică (pentru aXy99):

Mersi mult. Pentru incalzire ce recomanzi?

| aXy99 a răspuns (pentru Frank51):

In mare parte ce faceai (sau inca faci) si la ora de sport la scoala, dar te axezi in principal pe grupele musculare pe care le antrenezi in ziua respectiva. Sa iti incalzesti mereu spatele (partea inferioara) si umerii.

| dororo a răspuns:

Daca faci febra musculara inseamna ca stii un lucru. nu lucrezi degeaba este foarte buna febra si trebuie sa contiuni mereu sensei-ul meu de la sala imi spune : lasi durerea sa te controleze?, bun deci am rezolvat cu treaba asta. faci febra= o dai in p*** masii si continui

dimineata : fructe, oua, si un iaurt dar lactatele doar dupa ce ai ceva in stomac


la pranz ( inainte de sala ) : trebuie sa mananci multa multa carne ca sa ai ce sa pui pe tine... nu poti face muschi din nimic trebuie grasimi

dupa ce ai terminat sala astepti cam jumate de ora apoi mananci ceva consistent din nou ca sa se refaca muschii

seara sa fie ultima masa pe la 7-8 de preferabil si poti sa mananci ceva usor salate sau peste

daca iti e foame intre mese poti manca niste fruncte. dar ca sa te tii de treaba iti trebuie un program culinar crede-ma. stiu ca pare aiurea dar chiar ai nevoie de un program ca sa se adapteze si corpul situatiei.

acestea fiind spuse funda? happy

| aXy99 a răspuns (pentru dororo):

Un raspuns execrabil, auzi, funda laughing
"Ai nevoie de multa carne, iti trebuie grasimi"
Ce, ma? Grasimi din carne? Daca vrei sa iti infunzi arterele, atunci da, sigur, ai nevoie de astfel de grasimi saturate, dar grasimile sanatoase nu se iau din carne. Se iau din oleaginoase, uleiuri cum ar fi cel de masline, avocado sau alte fructe, nu din surse animale. Carnea e buna pentru ca iti confera multe proteine, dar ai nevoie si de multi carbohidrati, in special dupa antrenament pentru a ti se reface rezervele de glicogen. De ce sa nu consumi lactate pe stomacul gol?! De ce sa fie ultima masa la 7-8? Are vreo importanta?