| Cristian16092002zzz a întrebat:

Salut.
Recent m-am apucat și eu de sala și de slăbit.
Din câte am citit ar trebui sa consum 2300kcal având în vedere ca am 110kg la o înălțime de 1.89
Aveți niște sfaturi legat de cum trebuie sa mănânc ce trebuie sa mănânc și cum sa îmi calculez kcal?
Pentru ca îmi e frica sa mai mănânc orice pentru ca îmi e ca ma îngrașă

3 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Cauti pe net cate calorii au alimentele pe care le mananci si iti faci o idee... te uiti la kcal nu la kj, si raportul caloriilor este facut la 100g de produs.
Tu iti calculezi cat mananci, de ex 110grame de banana cu 30 grame de fulgi de ovaz cu 300ml de lapte... cauti cate calorii au la 100 de grame, iar tu calculezi cat inseamna.
Ai gramaj cantarit de tine inmultit cu numarul de caloriilor la 100g si impartit la 100.
Ex: 110g * 90kcal / 100 = 99 kcalorii la 110 grame de banana ca exemplu.
Si faci asta pentru fiecare in parte.
Sau poti sa-ti iei o aplciatie gen my fitness pal sau lifesum si scrii acolo numele alimentului si aplicatia cauta si iti arata cat are.

| Paul_Ciobanu_1996 a răspuns:

Pentru fiecare produs cumparat veirfica continutul nutritional: eivta cu orice pret grasimile si zaharurile, mai ales grasimile saturate. (produsele de patiserie, mezeluri, porduse procesate, orezul alb. Evita carbohidratii in general, mai ales pastele si painea alba franzela (daca e eaparat, maxim trei felii la masa, paine neagra si/sau integrala )
Alimente cat mai slabe, cafea, suplimnete proteice, l-carnitina (care arde grasimile).
Fa cardio de scurta durata si intens, pana la transpiratie si epuizare, dar si forta (exercitii cu greutati si la aparate).

| Radugol a răspuns:

Incearca sa iti faci un program regulat cu cel putin 7 ore de somn, iar dimineata sa incerci sa mananci ovaz, de preferat facut porridge impreuna cu o sursa de proteine, cum ar fi oua sau o sunca de pui fara grasimi si cat mai putine E-uri, incearca sa eviti lactatele, mananca foarte multe alimente care au volum mare, dar care au calorii putine, cum ar fi varza, salata, in general orice leguma verde, bea minim 3-4l de apa pe zi.
Pentru a slabi, este foarte important ca nivelul testosteronului tau sa revina la normal, deci va trebui sa faci exercitii fizice care sa-ti solicite cat mai mult muschii voluminosi din corp, cum ar fi: coapse, piept, spate
Poate am omis cateva lucruri dar daca vei tine cont de ce ti am scris aici si nu vei fi ispitit de fast food sau alte dulcuri in 2-3 luni nu te vei mai recunoaste, spor