| WorldTraveler2553 a întrebat:

cand vine vorba de slăbit. Și nu mă refer în kilograme, ci în procentaj de grăsime (bodyfat), deoarece este o diferență.
Ar trebui să am în vedere în special numărul de kcal pe care îl consum? Și să fie mai mic decât nr de kcal pe care corpul meu il arde?
Sau în momentul în care ești puțin mai pofticios să zic, ar trebui să țin cont și de CE mananc, atât timp cat diferenta intre kcal pe care le arde corpul și cele pe care le mananci este foarte mare? Spre exemplu în majoritatea zilelor daca ar fi sa adun caloriile, neglijând ce bag în gură sunt sub 1000... Iar corpul arde undeva la 2250.
Majoritatea zilelor mananc cereale, iaurt, uneori salate, fara paine, fara prea multa sare, fructe și țin să menționez că fac sală.
Mulțumesc anticipat, aș dori niște sfaturi sau păreri.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu e greu de inteles, daca organismul tau are nevoie de 2000 de calorii el va consuma ori ca i oferi tu din alimentatie ori va arde grasimea de care dispune deja, de asta conteaza ceea ce mancam, tu daca manci 2000 de calorii conteaza ce efort mai faci, daca nu faci sport ceva se va depune ca masa, proteinele pentru ca sa fie folosite ca energie undeva la 25% se ard plus ca tin de foame cel mai mult

| WorldTraveler2553 explică (pentru RAY):

Șnițelele de pui îngrasă atât de mult? Înafară de mici, chiftele și grăsimile astea, șnițelul e cam singurul care îmi place! În rest, fierte nu prea mănânc, deoarece nu îmi plac.

| RAY a răspuns (pentru WorldTraveler2553):

Snitele de pui nu ingrasa asa tare dat find faptul ca proteinele nu sunt folosite ca energie si cand sunt folosite se ard 25% din ele, mie imi place carnea de porc mai mult

| WorldTraveler2553 explică (pentru RAY):

Da, și aia îmi place în cantități mici, dar are grăsimi mai multe.

| RAY a răspuns (pentru WorldTraveler2553):

Eu cumpar carne de porc speciala pentru gratar e mai scumpa

| WorldTraveler2553 explică (pentru RAY):

La mine e mai greu sa slabesc pentru ca mananc intr-o zi salata de rosii, oua fierte, iaurt, niste fructe si multi fulgi de porumb... Dintre alimentele cat de cat sanatoase cam astea sunt singurele care imi plac 100%, restul le mananc cu forta sau deloc.
+ sala

| RAY a răspuns (pentru WorldTraveler2553):

Auzi dimineata la ora 5 te poti trezi si baga 2 ore de mers pe jos, ceea ce scrii acolo sunt putine calorii, renunta la fulgii de porumb

| WorldTraveler2553 explică (pentru RAY):

Da, pentru că nu mănânc carne de fel...Mai ales cea fiartă, vomit sincer laughing Și dimineața la 6 sunt sculat pentru sală!
Aș vrea să scap de burta asta care mi-a mai rămas, și pur și simplu îmi e frica de tot ce bag în gură, indiferent ca e bun sau nu

| 1231242 a răspuns:

Ei bine,procentajul de grasime este acelasi lucru cu slabitul,ma refer ca le obtii la fel,conteaza kcal,nu neaparat ce mananci,dar ca o regula e bine sa eviti carbohidratii simpli(dulciuri, fast-food). Carbohidratii simpli se digera repede, adica se transforma in energie, neconsumata, se transforma in grasime.De ex mananci cartofi pai, ei bine, dupa cel putin 15 min trebuie sa faci ceva ca sa consumi energia.

| RAY a răspuns (pentru 1231242):

Nui chiar asa,sa spunem ca acum manc o prajitura ia nu se transforma in masa adioasa, in functie de cat are nevoie metabolismul nostru se va arde si se va retine ca masa adiosa cand mancam mai mult decat avem nevoie, carnea in scimb urmeaza alt traseu ia nu vine folosita ca energie decat in rare cazuri, de asta e bine sa mancam carne zilnic cate putin, un snitel, doua per zi, grasimile naturale sunt foarte sanatoase, legumele, fructele