| TwiSt1997 a întrebat:

Salut.Sunt ectomorf.Am 61 kg si 1.75 inaltime.Fac sala de 7 luni si la inceput aveam 54kg, deci m-am ingrasat cam 1kg pe luna, dar acum parca e mai greu. Spuneti-mi moduri sau alimente pe care sa le consum mai des pentru a ma ingrasa.Am 32 cm in brat la rece.Credeti ca e bine? Raspundeti doar cei care va pricepeti! Funda! Meci!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Ia-te dupa bianca si iti garantez ca ficatul tau te va injura de toate rudele.
daca ai pus 1kg/luna nu esti ectomorf, ai fost slab ca iti era lene sa mananci cum trebuie si sportul te-a schimbat.
dupa cum trece timpul vei creste din ce in ce mai greu. castigurile tale fizice o sa se injumatateasca din 12 in 12 luni. deci daca in primul an de sala pui 12kg pe tine, in anul 5 pui 300 grame pe tine, si aici ma refer la muschi. tine-o tot asa si o sa ajungi la 70-75 kg in cam inca 1 an si ceva- 2 ani. muschii cer timp, lasa-i sa creasca ritmul lor. si nu mai lua sfaturi tampite de la tipi ca asta cu porcul si painea. si berea ingrasa (faci burta).

10 răspunsuri:
| Dreamer a răspuns:

Este normal ca la inceput sa ai o crestere mai dramatica, d-abia de acum incepe munca adevarata si sudoarea...trebuie sa ai rabdare, sa-ti placa si sa mananci bine...bine insemnand intre 4-6 mese pe zi.

| TwiSt1997 explică:

Merci*

| TwiSt1997 explică:

Cred ca veti dreptate.Sambata trecuta aveam 60 kg si mi-am zis ca pana luni sa refac cele 61 kg.Am mancat bine si m-am odihnit si le-am refacut.Problema e ca atunci cand ma duc la scoala mananc de maxim 4 ori pe zi...atunci cand stau acasa(week-enduri sau vacanta)mananc de 5-6 ori pe zi.Cand ma duc la scoala imi iau cate un wheybar(sala e langa liceul la care invat)Credeti ca-i mai bine sa mananc cate un sandwish sau un baton whey?

| TwiSt1997 explică (pentru TwiSt1997):

Adica in 2 zile m-am ingrasat 1kglaughing

| MrLoveLife a răspuns:

Pai avand in vedere ca esti ectomorf, un gainer te avantajeaza.Ia si mancanca echilibrat 4 mese pe zi.De asemenea adauga un 1-2 shakeuri de un gainer bun.Mutant Mass recomand.(daca poti sa adaugi o masura si de glutamina in shake si mai bine). Glutamina o sa te ajute sa nu pierzi masa musculara.SI ai sa ai rezultate dar ai rabdare ca nu ai sa cresti in greutate peste noapte.

| BiancaCorches a răspuns:

Sa consumi multa carne de porc, multe grasimi, paine multa, asa a pus un prieten 13 kg, nu stiu daca la tine merge, dar poti sa incerci, si multe dulciuri :*!

| Cosmin86 a răspuns (pentru BiancaCorches):

Daca esti pe langa, abtine-te

| TwiSt1997 explică (pentru Cosmin86):

Cosmine stiu ca tu te pricepi ca sa zic asa...imi poti da un sfat te rog?

| Cosmin86 a răspuns (pentru TwiSt1997):

JohnnyBi ti-a explicat foarte bine, nu esti nici pe departe ectomorf.

mananca 1-2 gr de proteina / kg-corp si 3-4 gr de carbohidrati si o sa cresti.