| mihai4000 a întrebat:

alergatul este bun pentru slabit(ma refer la grasimi) nu la masa musculara, raspunsul cel mai bun primeste funda!

16 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut, din ce stiu eu alergatul ar putea sa ajute la slabire prin consumarea unor calorii.

Problema se pune in ce conditii... de ex daca ai 100kg mai bine nu alergi ca iti zapacesti articulatiile.

Apoi daca afara e frig, iarasi mai bine nu alergi ca risti sa racesti si nu merita.

De asemenea, daca alergatul nu stii sa il dozezi, o dai in febra musculara, faci vreo intindere/entorsa sau daca alergi pe langa masini... mai bine nu o face. Aduci mai multe probleme.

Se spune ca mersul sprinten ajuta.

Dar cum se mai zicea pe aici alimentatia este cea care rezolva. Dieta ar fi medaliatul de aur in slabire, exercitiile ar fi argintul.

Sa slabesti si sa cresti masa musculara in acelasi timp ar fi ideal. Dar din cunostintele mele este mai greu de facut asta. Iti trebuie ceva vointa si na... si vointa ca orice izvor seaca si ea.

Poate cel mai bine ai putea sa lucrezi la obiceiurile alimentare: sa te scoli de la masa nesatul, dupa fiecare imbucatura sa lasi furculita si cutitul jos (pentru a incetinii procesul si senzatia de satietate sa apara mai repede), cina sa nu mai existe, etc.

Poate ar trebui sa faci acest proces in doi pasi: primul este sa slabesti. Al doilea sa pui masa musculara pe tine. Dar iarasi este vorba de alimentatie si aici, insa poti sa adresezi problemele separat.

Slabitul se face simplu: mai putin aport caloric, practic o infometare. Precum ingrasatul este invers. Acum cand apare infometarea (sau tehnic regim hipocaloric), corpul incearca sa isi ia nutrientii din rezerve. Le ia din grasime dar le ia si din muschi. Motivul ar fi ca unele se transforma cu mai putina cheltuiala energetica decat celelalte.

Insa, in momentul in care ia si din grasime, ia si alte chimicale toxice stocate in tine din alimente. Totul este un joc complex.

Deci, generic vorbind, vei pierde si masa musculara pe parcursul procesului de slabire

| peperonies a răspuns:

Nu

| mihai4000 explică (pentru peperonies):

Zi de ce ca sa stiu si eu

| peperonies a răspuns (pentru mihai4000):

Este destul de complex raspunsul si explicat in romana nu gasesc si explicat in engleza banuiesc ca nu intelegi. in mare alimentatia e 95% daca vrei sa slabesti si restul 5%.

nenea asta explica foarte frumos pentru toata lumea si de ce te ingrasi si de ce slabesti si nu are nicio legatura cu sportul:
https://www.youtube.com/watch?v=qEuIlQONcHw

| mihai4000 explică (pentru peperonies):

Era bine daca era si in romana big grin

| suffarstar a răspuns:

Nope, alergatul iti creste rezistenta, iti intaraste muschiul inimii, abdomenul, gambele, dar nu te ajuta la slabit. Din contra, iti face corpul mai rezistent la efort si vei slabi din ce in ce mai greu. Pentru slabit tine dieta si fa gimnastica, gasesti pe internet programe, exista si o aplicatie pe care ti-o pot recomanda, se numeste 7 minutes.

| mihai4000 explică (pentru suffarstar):

Pai daca tin dieta adecvata bag sala+banda, pot da kg jos (nu veau mai mult de 2-3 kg)

| suffarstar a răspuns (pentru mihai4000):

Doar in cazul in care transpiri foarte mult. Poti alerga. Dar cel mai bine, dupa parerea mea, dai jos cate kilograme vrei si cand ai ajuns la greutatea dorita te poti apuca de alergat, calistenice, sala, tot ce vrei.

| mihai4000 explică (pentru suffarstar):

Adica mai intai sa fac cuting si dupa bulking?

| CulturismsiFitness a răspuns:

Alergatul este si el de mai multe feluri. El te ajuta la slabit dar nu foarte mult. Acuma depinde si de tine foarte mult ce fel de slabit vrei si ce fel de dieta ai.

| Cosmin4Fit a răspuns:

Pentru ca incepi un proces de ardere al grasimilor.

Ai doua tipuri de energie in corp. Glucoza(energie rapida) si o energie stocata (pentru mai tarziu), in celule de grasime.

Poti sa te gandesti la grasime ca la petrol, ai mai multa energie acolo, te va tine mult. Dar e mai greu de ars. Un obez va supravietui mai mult la foamete.

Glucoza e ca benzina. Creierul are nevoie de energie rapida, pura, deci foloseste constant glucoza.

La fel se va intampla cand incerci brusc sa depui efort mare. Consumi glucoza, pentru ca organismul nu poate reactiona altfel la efort puternic.

Ca sa incepi sa spargi rezervele de grasime, ai nevoie de un proces aerobic. In cele din urma, vei transforma grasimea in apa si dioxid de carbon, si iti vei procura astfel si energia necesara miscarii respective. Slabitul are nevoie de un regim aerobic de exercitiu. Mai exact care implica aer, oxigen (necesar transformarii grasimii in H2O si CO2).

Acesta(exercitiul) trebuie sa fie mai lung, de mare durata, si care iti permite sa treci peste necesitatea rapida de a folosi glucoza ca energie, fara sa iti taie respiratia si sa te lase gafaind.

S-a demonstrat ca ai nevoie de minim 12 minute ca sa ajungi intr-un punct in care organismul se adapteaza si incepe sa acceseze rezervele de grasime. Daca vei gafai, te vei opri sa te relaxezi, oprind acel proces. Apoi il reiei, si iar arzi zahar, si tot asa.

Alergatul e o forma simpla de astfel de exercitiu. Daca vrei o dovada, cauta imagini cu "marathon runner" sau uita-te in general la ciclisti. Mai cu muschi mai fara, sunt toti foarte slabi.

Pentru ca isi ard constant rezervele de grasime prin exercitiu de lunga durata, care nu ii oboseste instant.

Mai multe vei gasi pe 4Fit.ro cand vom termina un ghid special despre asta. Poti intre timp sa ne urmaresti pe Facebook.

| mihai4000 explică (pentru Cosmin4Fit):

E ok daca bag sala pentru masa musculara+ banda +alimentatie adecvata? pot si sa slabesc in acelasi timp cat fac masa musculara?

| Dahul a răspuns:

Salut! alergatul te va ajuta foarte putin timp. Cel mai bine slabesti din alimentatie. Pentru inceput este bine sa reduci tot la jumatate, adica toate alimentele tale pe care le consumai in intr-o zi sa le reduci la jumatate. Antrenamentele alerte, cele de tip cardio, sune cele mai bune daca vrei sa slabesti. Spre exemplu fa 5 flatori, dupa alergat pe loc 30sec, 10 genoflexiude, 20 sec plank. Asta este un atrenament de tip hit( cardio sau cum vrei tu sa ii spui), insa pe langa antrenamentul fizic pe care il faci conteaza foarte mult si alimentatia. Renunta la dulciuri, sucuri si gustari intre mese sau de seara. Sper ca te-am ajutat.

| mihai4000 explică (pentru Dahul):

Pai daca am o alimentatie buna, bag sala sa cresc in masa musculara si fac si banda e ok asa?

| HaddenStyle a răspuns:

Este chiar foarte bun, arzi la grasimi.
In concluzie, alergatul este foarte bun.

Întrebări similare