| Ionel201011 a întrebat:

am 15 ani 1.83m si 67kg nu par chiar asa slab, dar am bazinul lat. Fac de 2 saptamani sala, si vreau sa stiu e bine daca dupa fiecare atrenament fac cardio (alerg pe banda)? Slabesc daca fac asta sau e chiar bine? Ca nu vreau sa slabesc, vreau sa pun masa musculara

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Depinde. cat cardio faci?

si depinde si de alimentatie. ai macar 4-5 mese pe zi, proteine+carbohidrati la fiecare masa? ( nu ciorbe si mancaruri gatite )

| Paprika123 a răspuns:

Salut, eu am 14 ani, insa iti spun din propria experienta, cardio ajuta l-a definirea corpului "perfect" fiindca fac atletism ceea ce e tipic pentru sportul asta.Si eu am facut sala 2 luni pentru a-mi satisface mie pofta, intr-un fel ajuta intr-un altul nu.


E indicat insa l-a varsta asta sa ai grija ce exercitii faci acolo, de preferat intrebi instructorul care-ti va da informatii pretioase.

Da, e adevarat ce se spune, influenteaza cresterea sanatoasa si corecta in unele cazuri doar........Influenteaza in mod favorabil daca nu faci presa, si exercitii deasupra capului.Nu e prea indicat sa ridici greutati mari sa fi smecher cum vor sa para unii, e suficient sa faci exercitii simple biceps/triceps tipice care treptat te ajuta, se observa diferenta, nu incerca sa diversifici cu chestii complicate, simplu si eficient(nu numai pentru. biceps/triceps, si alte zone ale corpului pe care vrei tu sa le lucrezi).


Cardio sa nu-ti lipseasca din program niciodata, ajuta intreg corpul in dezvoltarea sa(masei musculare) care nu te influenteaza negativ, n-ai decat de castigat din astahappy...mult noroc!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Paprika123):

De ce sa nu faci presa? presa e unul din cele mai bune exercitii.

doamne ce sfaturi dati... ma rog, ai facut "2 luni" de sala, e bine ca ne impartasesti vasta ta "experienta" rolling on the floor

| Paprika123 a răspuns:

Influenteaza cresterea spre nedumerirea ta, in afara de antrenamente de intensitate moderata nu ai ce sa faci. Evident, sunt de evitat exercitii care pun presiune pe coloana (haltere).
Foarte importanta este evitarea supraantrenamentului (antrenamente prea intense si prea frecvente, care depasesc posibilitatile de recuperare ale corpului).

In jurul varstei de 11-12 ani la fete si 13-14 ani la baieti, in corp se declanseaza o serie de schimbari hormonale, care duc la aparitia caracteristicilor sexuale (maturizarea sexuala), cresterea in lungime si grosime a oaselor, cresterea organelor interne, proces ce dureaza 5-6 ani. Declansarea prematura a cresterii si maturizarii sexuale poate fi soldata cu o incheiere prematura si o inaltime finala mai mica.De accea spun ca e important sa aiba grija l-a ceea ce face, si stai linistit ca m-am informat si eu nu m-am dus ca prostul acolo sa ma fac de ras.

E importanta si masa, trebuie sa dai corpului un material corespunzator, proteine de calitae(peste,carne,oua,lactate), grasimi sanatoase (ficat, alune, seminte, nuci, avocado, nuca de cocos), vitamine, proteine...

Chiar nu inteleg de ce mereu trebuie sa intervina cineva ca si tine care ma i-a in deradere, cand ceea ce spun eu e adevarat....Intr-adevar e foarte buna presa prietene, dar in anumite cazuri.

Cum am spus, am facut si eu sala, nu pentru o perioada lunga de timp insa spun chestiile astea fiindca asta am patit si eu + ca fac un sport si chiar influenteaza treaba asta, asa ca ai grija.

| KillerBee010 a răspuns:

Daca alergi be banda 30 de minute, nu slabesti mult si daca alegi sa continui cu sala, o sa ai masa musculara destul de repede.