| Escobar211 a întrebat:

am 15 ani cam 65 de kg si 1.80 si m-am apucat de sala de cam 1 luna.
Credeti ca as putea lua proteine, ca am mainile foarte subtiri si vreau sa adaug putina masa musculara pana la toamna.

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Suplimentele conteaza 10%, alimentatia conteaza 90%. E tipic incepatorilor sa se axeze pe ceva ce conteaza 10%...

Pe scurt: cate fripturi mananci pe zi? Cate oua + farfurii de orez, paste si cartofi mananci pe langa acele fripturi?

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Dar poate omul nu vrea carbohidrati cu indicele glicemic asa de ridicat laughing
Exista si alte legume in afara de orez si cartofi laughing

In fine, eu am inteles ce vrei sa zici, dar sa nu inteleaga el gresit. Proteinele le iei si din lacatate, cereale, oleaginoase, nu doar carne si oua. Excesul de carne e daunator.
Sunt atatea legume si fructe de unde poti lua carbohidrati de calitate si vitamine, nu neaparat orez si cartofi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

True story, am dat niste exemple rapid... cu toate ca orezul integral nu are indicele glicemic foarte ridicat, spre exemplu.

| aXy99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Asa este, dar se gaseste destul de grue. Personal, nu am gasit nicaieri la mine in localitate.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

Eu iau din mega sau carrefour. Uneori alternez cu orez salbatic, orez rosu, orez negru (care iar e ft bun), cartofi dulci (care au indicele glicemic mai mic + mai multe fibre).

| siriusblack98 a răspuns:

Nici macar nu ai nevoie de proteine prafuri primele 10-12 luni de zile.Bani multi aruncati de pomana.Le poti lua numai din alimente,ca de mancat tot trebuie sa mananci ca sa nu mori.Tu intai invata sa executi exercitiile corect, sa mananci si sa te odihnesti. Apropo, vezi sa nu faci cliseul incepatorului, adica sa te antrenezi zi de zi sau chiar sa lucrezi aceeasi grupa de mai multe ori pe saptamana crezand ca asta te va ajuta sa cresti mai repede in masa.Iar pana incepi tu scoala, nici daca bagi steroizi nu vei creste cat sa se cunoasca pana ce nu stii cum sa iti lucrezi muschii si cum sa mananci.Bafta!

| AnastasiaK a răspuns:

Da, ia proteine...din oua, carne, lactate, etc.

Pudra proteica iei cand stii ce-i aia, la ce-ti trebuie si cat. Iar daca ai sti mai mult in afara de faptul ca unii care fac sala o folosesc, ai sti si ca n-ai nevoie de ea acum.

| heracles a răspuns:

Buna, ai 15 ani,parerea mea este ca poti sa faci exercitii si cu propria greuate a corpului,nu-ti trebuie neaparat fiare, de fiare te poti apuca si mai tarziu sau o imbinare, insa cele mai sanatose exercitii se fac in natura in parc, daca ai posibilitatea poti merge in parc unde sunt instalate aparate de fitness, si daca sunt aparate unde poti sa faci tractiuni este si mai bine, de abia nu mai dai banii pe sala, si daca mai dai si de un instructor de 2 bani, nu mai zic nimic.in trecut-ul indepartat in timpul greciei antice sportivii faceau exercitii in aer liber, si se hraneau cu ce le oferea natura, fructe, carne, lapte, oua, in acele vremuri a existat un atlet nu-i mai retin numele ''Milos'' probabil nu mai tin minte, ca sa-ti arate forta a luat un taur in spate de 400 de kg si a inconjurat stadionul cu el, in zilele noastre nu mai exista sportiv ca sa ridice 400 de kg dar sa mai si care un taur in spate laughing) exista un negru, am vazut pe yotube care a reusit sa ridice 360 de kg, bravo lui, dar pana la 400 mai trebuie 40 de kg, in multe tari s pune baza miscarii in aer liber, nu numai in japonia ci si in Germania, Olanda, franta, s.u.a. si apropo tractiunile pentru spate sunt mai eficiente ca fiarele.bafta

| GigiNormi123 a răspuns:

Eu nu cred că ai nevoie de vitamine, dacă vrei să ai masă musculară, mănâncă foarte multă carne.

| Cosmin86 a răspuns (pentru GigiNormi123):

Vorbea de proteine, nu de vitamine.