| Blablablabla99 a întrebat:

am 21 de ani, 1, 85 înălțime si 88 de kg.Cand port doar tricou mi se vede unpic burtalaughing).Mie mi se pare mult 88 de kg la vârsta asta, asa ca de luni o sa imi fac abonament la sala.Ce program, exerciții si alimentatie(ce sa mananc si ce nu)imi recomandati? Care este greutatea ideală pentru vârsta si înălțimea mea si in cat timp o sa am un corp decent poate si pătrățele chiar laughing)
Multumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| WaterDrop a răspuns:

Este irelevanta aceasta greutate ideala, ce ar trebui sa te intereseze este procentul grasimii corporale.Greutatea ideala este aceea la care te simti tu confortabil. Poti avea si 100, daca este numai musculatura si cat mai putina grasime.

Program: Zilnic.

Exercitii: Sala 5 zile. 2 zile cardio. Nu suprapune sala si cardio in aceiasi zi pentru ca nu merg bine impreuna si pierzi masa musculara.Mai incolo poti incerca si cardio anaerob ca sa maximizezi arderile chiar si dupa ce ti-ai terminat antrenamentul.

Alimentatie: Sunt N diete ce le poti urma.ti-as recomanda o dieta cu o zi de pauza (ca sa mai poti manca si tu o prajitura din cand in cand cu pretena). Evita grasimile si carbohidratii complecsi (gen cartofi).Nu exagera nici cu proteinele pentru ca o dai in alte tampenii. Evita sa iei suplimente de orice fel.Consuma cat mai multa apa ca sa detoxifici corpul si sa nu te lovesti de problema retentiei. Poti manca carnuri slabe, legume, lactate uneori.Incearca sa mananci la fiecare 2 ore si jumatate cate ceva. Mici gustari care sa-ti tina metabolismul in alerta si sa arzi grasimile cat mai repede.

In cat timp: Aici depinde doar de cat de mult vei trisa tu pe parcurs si ce fel de constructie corporala ai.

| Blablablabla99 explică (pentru WaterDrop):

Multumesc!
O sa fie unpic greu la inceput dar o sa reusesc. happy

6 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

Greutate minimă: 64 KG
Greutate maxima: 86, 49 KG
Greutatea ideala: 77, 25 KG

| Blablablabla99 explică (pentru BroascaCuElice):

Si cum pot ajunge la aceasta greutate ideală? am uitat sa precizez ca nu fumez(nu stiu daca conteaza sau nu), dimineata nu pot sa mananc, in schimb mananc foarte mult dupa masa si seara, de 4 ori pe zi, cel mai mult seara

| BroascaCuElice a răspuns (pentru Blablablabla99):

Nu mai manca asa de mult seara, mai ales dupa ora 6, ai grija la alimentatie & fa putin efort/sport

Răspuns utilizator avertizat
| nugasescusernameliber a răspuns:

Toti avem abdomen, altfel nu am putea sta drepti. Insa daca e acoperit cu grasime, nu se va vedea veci cu toate abdomenele din lume. Tu ai vazut vreodata un om gras dar cu six-pack?
Trebuie sa-ti lucrezi toate grupele de muschi, la intensitate ridicata, de 4-5 ori saptamanal din care 2-3 antrenamente cardio si 1-2 greutati. Nu zilnic, muschii au nevoie si de recuperare.

Dieta e o solutie pe termen scurt, pierzi muschi si apa. Cand revii la o alimentatie normala, organismul tau avand un metabolism incetinit, va depune rezerve, pentru cand il infometezi iarasi. Si intri intr-un cerc vicios.

Alege un stil de viata pe care-l poti duce, fara prajeli, alcool, zahar, carbohidrati rafinati! Proteine de calitate, legume si fructe.
In cat timp o sa ai un corp decent? Depinde strict de tine!