| EyX a întrebat:

Salut Tpu.Am cumparat un gainer AMIX CarboJet™ Mass Professional si nu stiu exact cind sa-l iau. Pina acum in zilele de antrenament luam 150gr, de 3 ori pe zi(Dimineata-dupa ce mancam fulgi de ovaz cu lapte 50gr, inainte de antrenament cu 40 minute dupa masa exact si dupa antrenament deodata.In zilele fara antrenament 100gr, 2 ori pe zi(Dimineata dupa fulgi de ovaz si ziua dupa masa). Astept parerile voastre daca este bine asa.

Răspuns Câştigător
| UserAnonim98 a răspuns:

Iti recomand sa-l iei in zilele de antrenament: dimineata sa iei 75g, iar imediat dupa antrenament inca 75g. In zilele fara antrenament ia 100g dimineata. Corpul are nevoie de cele mai multe proteine dimineata si imediat dupa antrenament [nu cred ca e necesar sa le iei dupa masa; daca mananci alimente bogate in proteine nici nu te sfatuiesc sa le iei dupa masa, pentru ca le iei degeaba, corpul poate sa "prelucreze" doar o anumita cantitate de proteine (mai exact in jur de 40-50g odata), iar restul vor fi eliminate cand mergi la WC].
Eu iau GFX-8 (pe care ti-le recomand cu mare placere -> cel mai bun gainer de pe piata din Romania raportat la Calitate/Pret; daca tot iei un gainer, macar sa iei ceva calumea happy ), si iau o portie (100g) imediat dupa antrenament in zilele in care merg la sala, iar in zilele de pauza iau 100g dimineata. Ma multumesc cu o portie/zi, e de ajuns.
Eu doar te-am sfatuit, tu faci cum crezi de cuviinta happy

| JohnnyBi a răspuns (pentru UserAnonim98):

Mananci scoici. daca este cum ai zice tu, de ce exista supliment precum caseina care se ia DOAR seara inainte de culcare? corpul noaptea are 9 ore in care este activ, chiar daca activitatea sa este diferita de cea pe care o are ziua. muschii cresc cand dormi. deci daca muschii au nevoie de proteine sa creasca fa o regula de 3 simpla si iese asa: proteina cea mai importanta este luata inainte de culcare, cu absorbtie lenta sa ii oferi corpului noaptea nutrienti pentru a creste. daca tii neaparat sa iei proteine iei 40 dimineata (corpul oricum nu proceseaza mai mult la o singura masa), 40 dupa antrenament si 40 seara inainte de culcare. dar dupa antrenament ai nevoie de proteina cu absorbtie rapida, si dimineata si seara cu absorbtie lenta pentru cel mai bun efect.
tu mancand scoici i-ai zis sa ia 100g dimineata. presupunand ca nu e 100% whey suplimentul ala are cam 80g proteina, laptele inca 3 grame si fulgii cam inca 8. sa rotunjim suma, ii dai de 2 ori si jumatate mai mult DECAT POATE PROCESA. ce inseamna asta? corpul ia 40-50grame cat poate duce si pe restul le dai afara. convenabil?

| UserAnonim98 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Inainte de a-i raspunde la intrebare m-am interesat, el ia 50g de 3 ori/zi, dar nu respecta instructiuniile de pe ambalaj: normal portia trebuie sa aiba 100g si sa ia 3 portii/zi. AMIX CarboJet™ Mass Professional: 100g = 30g proteine (nu 80g cum zici tu).

Eu unul (in zilele de antrenament), iau 100g GFX imediat dupa atrenament cu 1-2 ore inainte de culcare (antrenamentu il am seara), eu doar i-am zis cum fac, si cum cred ca ar fi mai bine pentru el. Acum el face cu crede (daca ia 50g de 3 ori pe zi nu-l prea ajuta, deoarece inseamna ca ia cate 15g proteina de 3 ori pe zi, ceea ce nu cred ca il ajuta; mai bine ia odata 100g deca sa ia 50g cu pauze de 4-5 ore intre happy )

| JohnnyBi a răspuns (pentru UserAnonim98):

Nu conteaza daca ia cat scrie sau mai putin, aici intervine factorul de psihic. tu crezi ca eu cand luam serios mass luam 750g de praf pe zi? este enorm. ii zice supliment alimentar pentru are functia aia, de a suplimenta mesele, nu de a le inlocui. iti imaginezi cum ar fi sa iei 5000 calorii pe zi din care 3000 vin de la un supliment? pastreaza ratiunea. tu iei gfx pentru a completa alimentatia. sa te ajute sa treci peste pragul ala caloric de care ai nevoie pe zi. gfx ala noaptea luat nu e cine stie ce, ca nu are caseina in procente mari sau milk&egg ca sa fie dizolvate incet. gfx e mrp, are multi carbo (eu personal nu pot manca seara carbo ca nu mai dorm). corpul are nevoie de proteina sa creasca. mai ales ca proteina este digerata mai bine de corp decat sunt carbohidratii. ma rog, asta este alta discutie.
ideea privind tipul acesta este ca: daca ia mai putin nu e nicio problema, dar daca face asa cel mai bine rezerva dupa antrenament 30g proteina (deci dupa cum zici tu 100g) si ceilalti 50 (din totalul de 150) ori sa ii bage in laptele de la cereale dimineata ori sa ii ia cu una din mesele zilei sa ridice valoarea nutritionala a uneia dintre acestea cu un singur lucru de tinut minte. ca la masa respectiva + supliment sa nu treaca peste 50-60g proteine MAXIM.

| EyX explică (pentru JohnnyBi):

Deci,cel mai bine ar fi sa iau 100gr gainer dupa antrenament(30gr proteina, 53 carbohidrati, 20 zahar, si 50 gr dimineata(15gr proteina, 26, 5 carbo, 10zahar).In zilele in care nu am antrenament 100gr dimineata impreuna cu fulgii de ovaz, am inteles corect?

| NDC12 a răspuns (pentru UserAnonim98):

GFX-8 nu e chiar atat de bun, prea multa reclama. E un produs care contine foarte mult zahar, 90% Din carbohidratii pe care ii are sunt din zahar ( Carbohidrati : 37, 2 Din care Zaharuri : 27, 8 g ). Mai bine iei un Serious Mass, asta e produs de calitate.

GFX-8 Cu siguranta nu mi se pare cel mai bun gainer din Romania, cel putin nu mie, dar fiecare cu parerile lui.

Eu ti-am zis doar asa ce contine el, in caz ca nu stiai. Bafta.

| JohnnyBi a răspuns (pentru EyX):

Mama cat zahar are porcaria aia :/. sa nu mai iei altul, dupa ce il termini schimba gainerul. are prea mult zahar. in zilele de pauza ia 50 dimineata si 50 cand vrei tu, dar alaturat unei mese (ori pranz, ori cina ori masa dintre astea 2)

| EyX explică (pentru JohnnyBi):

Stiu ca are mult zahar, nu am observat cind l-am comandat, data viitoare voi lua serious mass. Poate iau mai bine proteina decit gainer? Proteina pare a fi mai folositoare, carbohidrati si din mincare iau multi.Ce imi recomanzi?

| JohnnyBi a răspuns (pentru EyX):

Depinde de la om la om. eu am crescut de la 50 la 75 cu gainer, am bagat cardio sa dau grasimea pusa (ca nu pui 25 kg de muschi in 2 ani) pana pe la 70 kg si de atunci am trecut pe concentrat proteic. si acum am 72...depinde de mai multe lucruri ce sa alegi. daca esti slab ca un bat degeaba iei un concentrat, trebuie gainer. daca pui greutatea pe care o vrei treci pe un MRP sau direct pe concentrat.

| EyX explică (pentru JohnnyBi):

Da-mi skype tau de rog happy mersi

| JohnnyBi a răspuns (pentru EyX):

Nu bag viata mea sociala pe un site de ajutor gen TPU... daca vrei imi poti da mesaj aici

10 răspunsuri: