Întrebare recomandată | PerryP a întrebat:

am o problema. Fac sala cam de o saptamana. Ce`mi puteti recomanda, ma refer la alimentatie..de cate ori sa mananc pe zi, cam ce ar trebui sa mananc si ce nu, la cat timp sa mananc dupa ce vin de la sala, ce alimente imi pot dezvolta muschi mai repede dupa sala..etc. Va multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| culturistu a răspuns:

Salut iti explic mai pe scurt si mai usor pentru tine si mai ieftin si cu rezultate bune 1 dimineata oua branza poti manca si un mezel la alegere pe la 12 o mancare gatita de mama ta + 1 fruct si ceva dulce inainte de sala mananca cu 2 ore si dupa ce vi de la sala mananca ceva carne pui orce paine 2 paini pe zi daca ai putea asta e un sfat pentru cei ce nu folosesc gainer sau proteina ce tiam scris eu aici e un program care face inlocuirea la suplimente adica gainere proteine etc. Sal sper ca ti-am fost de ajutor si daca ma poti ajuta si tu te astept laintrebarea mea mersi si sal

7 răspunsuri:
| MioaraParalescu a răspuns:

Salut!
Daca mergi la sala automat trebuie sa iei mai multe calorii decat are corpul tau nevoie(asa faci masa musculara cu un surplus caloric)
Trebuie sa mananci 4-6 mese pe zi, bogate in proteine si carbohidrati dar si grasimi.
Dupa o jumatate de ora de la sala trebuie sa iei masa.
Nu uita ca inainte sa mergi la sala sa fii bine hidratat.
Si cu fructele nu faci muschi laughing
Binteinteles sunt bune si fructele ca au vitamine.
Dar pentru muschi carnea, lactatele si ouale sunt baza.
Bafta!

| Barbie69 a răspuns:

Mananca multe fructe..si legume preparate in diferite feluri.te v-a ajuta

| Bull4ever a răspuns:

Eu iti recomand sa ai minim 5 mese pe zi ( nu sa mananci de 2 ori pe zi ) sa mananci cat poti u dar sa te incadrezi in minim 5 mese, alimentele care le consumi trebuie sa aiba o consistenta bogata in proteine, carbohidrati si grasimi (nu foarte multe).
Inainte de sala sa mananci cu cel putin o ora inainte de a incepe antrenamentul in sine, iar dupa incearca sa mananci cat mai repede posibil, ar fi de preferat sa-ti iei o banana sau un sandwish la tine pentru a le manca dupa ce termini antrenamantu (corpu atunci are nevoie de combustibil)
Uite lista alimentelor care trebuie sa le consumi :http://sanatate.acasa.ro/......66404.html

| angrydriver a răspuns:

Mananca fructe si legume dar si mancaruri mai consistente pentru a avea energie sa sa poti practica mai departe

| Cosmin86 a răspuns (pentru angrydriver):

Fructe si legume la o masa, la celelalte 4-5 mese proteine.

pentru muschi : PROTEINE, PROTEINE, PROTEINE, nu fructe si legume

| AdelinaSociu a răspuns:

Dimineata niste fructe,eficient in trezire mai bune decat cafeaua este un mar, dupa-amiaza poti manca orice fel de mancare, pentru ca nu ingrasa, insa seara trebuie sa mananci mancaruri cu mai putina grasime si paine mai putina, succes la mine a functionat!

| Cosmin86 a răspuns (pentru AdelinaSociu):

A functionat ce, el vrea sa puna masa musculara, tu din poza nu pari prea musculoasa