anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, TPU!
Cand faci flotari e normal sa te doara mai rau incheietura de la mana, decat muschii propriu-zisi ai bratului?
De ce?
Face ceva rau atunci cand te doare incheietura?
Ce exercitii recomandati pentru lucrarea muschilor de pe brat, ce nu solicita atat de tare articulatiile(si care nu trebuie sa te duci la sala)?
Thx!

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Tractiuni, muscle up, flotari la paralele (unde ai tot corpul in aer), etc.

Dar fara sala nu prea o sa pui muschi... mai ales ca probabil nici nu ai o alimentatie speciala.

Daca vrei sa pui muschi doar cu exercitii... poti sa faci 20 de ani exercitii laughing))

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Pai aia de la karate cum de au atatia muschi?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu crezi ca aia nu au alimentatie speciala? Au cel putin 2 grame/kg-corp de proteina zilnic in alimentatie si carbo la greu.

Si fac si sala in paralel. Toti sportivii fac.

Vezi si mike tyson, ce antrenamente la rupere facea la sala.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Ti-as si gasit sportul cu musculosi laughing Pe langa faptul ca, exact asa cum ti s-a zis deja, de obicei se fac si antrenamente la sala in paralel, cei de la karate chiar nu au cine stie ce masa musculara, nici nu le trebuie de altfel.

Cat despre flotari, asigura-te ca ai forma corecta si ia o pauza o saptamana sau doua. Daca le executi corect si te doare in continuare, vezi un specialist. Exista variatii ale flotarilor care iti pot rani incheieturile, dar de la flotarile obisnuite nu ar trebui sa ai probleme.

| anonim_4396 explică (pentru AnastasiaK):

Asta e si chestia, ca am imlresia ca nu le fac bine...
Aa..si apropo de karatisti. Tu ce ai? Karatistii sunt bine facuti si au putere.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai cauta pe yotube cateva videoclipuri care arata cum se executa corect si incearca sa verifici asa. Daca ai posibilitatea, roaga un antrenor sa te corecteze... Nu prea te putem ajuta noi daca nu stim cum le executi.

Am facut karate, am cunoscut destui care practica si stiu ce iti trebuie pentru sportul asta. Ori avem definitii complet diferite pentru "bine facut" ori vorbesti in necunostinta de cauza.

| relian a răspuns:

Cand faci flotari nu trebuie sa te doara deloc incheietura de la mana, indiferent cate flotari faci.Probabil ai ceva ligamente intinse,deci ia pauza nu mai forta mana aia deloc.
Poti avea ceva ligamente intinse,sau doar sa fie ceva ligamente slabe din fabrica, iar atunci cand soliciti acea parte sa te doara.
Deci ia o pauza de o luna, menajeaza mana aia cat poti, apoi incearca din nou, dar fara sa fortezi prea tare, ori sa indoi incheietura mai stiu eu in ce pozitie.Ligamentele pot fi intinse si prin indoiri sau rotirea prea brusca ori prea tare a articulatiei.Nu mai fa exercitii deloc cu mana aia, orice efort, ori rasucire face mai rau, bine deloc.Pauza face ca ligamentele sa se retraga, sa isi revina. Pune gheata pe locul ala, tine acolo pana sa iti amorteasca mana, sa inghete bocna, ajuta si asta, cel putin sa iti treaca durerea.Bafta

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Merci mult!
Totusi, pe mine ma doare doar cand fac flotari si vreo 10 minute ce am facut exercitiile. Dar dupa nu ma mai doare deloc

| aXy99 a răspuns:

Incalzeste-ti incheieturile inainte sa te antrenezi.