| Psychothic a întrebat:

Salut TpU, de ceva timp ( 3 saptamani aprox.) m-am apucat de "sala acasa" as vrea sa-mi spuneti niste pareri &sugestii pe care le aveti fata de programul meu :
Luni, miercuri, vineri ora 4 : muschii gatului 12 rep. 2 serii.
Biceps : flexii de tip hammer 12 rep. 2 serii cu o gantera de 5 kg
flexii cu gantera pe genunchi 12 rep 2 serii
flexii cu haltera 12 rep. 2 serii
Piept : impins din culcat cu haltera 12 rep 2 serii
flotari cu mainile departate 15 rep. 2 serii
Antebrat Flexia palmelor cu haltera priza in supinatie 15 rep 2 serii
flexia palmelor cu gantera(de 5 kg ) pentru fiecare mana 15 rep 2 serii
Abdomen : ei bine pentru abdomen folosesc acele exercitii de pe youtube (8 min abs), sigur il stiti...
picioare : genoflexiuni cu bara la piept 15 rep 2 serii
ridicari pe varfuri cu bara la piept 15 rep 2 serii
spate : tractiuni 10x 2serii ( mai mult nu pot laughing )
Mentionez ca inainte de "sala" mananc cu doua ore inainte si dupa 20 de minute inca ceva (fructe, alune, sau ceva de genu')
am 15 ani 1, 70 inaltime ( la ultima verificare), 60kg...
Vreau sa stiu daca fac bine ceea ce fac daca nu, sa-mi recomandati un program de "sala acasa" va rog chiar am mult timp liber si ma pasioneaza big grin
si daca mi-ati putea da un regim adica cam ce ar trebui sa manc si ce nu...
Funda!

Răspuns Câştigător
| cristi1505 a răspuns:

Bun.Deci ar trebui sa faci maxim 2 grupe pe antrenament.O grupa mica cu una mare cu ar fi piept cu biceps.Este super ok.Tu faceai toate grupele intr-o zi.Gresit! Nu aveai timp de recuperare deci nu aveai cum sa cresti! Muschiul nu creste in timpul antrenamentului ci in timpul odihnei si cu o alimentatie bogata in proteine.
Ti-as recomanda sa faci asa:
Luni:piept+biceps(aceleasi exercitii pe care le faceai dar sa lucrezi intai pieptul si dupa bicepsul)
Marti:picioare
Miercuri:abdomen
Joi:spate, trapez si umeri
Vineri:Antebrate si triceps

Este suficent acest program.Idea e sa ai rabdare,sa iti pui la punct alimentatia mancand alimente bogate in proteine(carne,lactate,oua etc.)+alimente bogate in carbohidrati(paine, paste, orez, cartofi etc.), sa ai minim 4-5 mese pe zi, sa mananci dupa antrenament bine(70% sa fie numai alimente bogate in proteine), sa nu te feresti de produsele care contin carbohidrati deloc si iti va fi bine.
Rezultate apar dupa 3 luni, deci trebuie sa ai rabdare!

19 răspunsuri:
| Azµre a răspuns:

Trebuie să faci fiecare grupă de muschi în zile diferite practic îți îmaparți corpul în trei de la umeri în sus de la umeri în jos până la bazin și apoi de la bazin în jos. Înțelegi ce vreau să spun.
Faci bine ceea ce faci, asta dă dovadă de voință.
Ideal ar fi să poți face măcar 2-3 ore de sală, la o sală unde să înveți de la un instructor cu exactitate ce ai de făcut și în ce fel.
Aici nu te pot ajuta prea mult dar la alimentație e indicat să mânânci cu două oare înainte și cu două după.

| Psychothic explică (pentru Azµre):

La sala nu pot sa ma duc, pentru ca sunt de la tara si prin apropiere nu sunt sali, probabil dupa ce o sa trec pe a 9-a am sa ma duc la o sala dar pana atunci as prefera sa fac ceva si acasa...
ce parere ai despre asta 1. Impins din culcat cu bara: 4×16-12 – ( patru seturi a câte 16 – 12 repetări în set )
2. Impins din inclinat cu bara: 3×16-12
3.Fluturări cu gantere: 3×14-12


luni:
TRICEPS
4. Extensii la helcometru: 4×16-12
5. Extensii cu bara din culcat: 3×10-12
6. Extensia braţelor cu o ganteră, de la ceafă, din şezând: 3×8-10
* opțional Extensia braţului, cu o ganteră, din aplecat la 90 de grade: 3×10
miercuri:
PICIOARE + UMERI
7. Genuflexiuni cu bara: 4×20-12
8. Fandări cu gantere: 3×12

UMERI
9. Ridicări laterale cu gantere: 4×12
10. Impins de la ceafă cu bara din poziţie aşezată: 4×12
11. Fluturări cu gantere din poziţie semi-îndoiată (pentru deltoizii din spate): 4×12
vineri:
SPATE + BICEPS
12. Tractiuni la bară fixă: 4×20-12
13. Ramat din aplecat cu bara: 4×12
14. Ramat din şezut la helcometru: 3×12

BICEPS
15. Flexii din stând cu bara 4×12
16. Flexii din înclinat cu ganterele 3×12
17. Flexii concentrate din şezut cu gantera 2×14
l-am gasit pe un site sper sa fie bun, pareri?

| cristi1505 a răspuns (pentru Psychothic):

Este bine dar trebuie sa faci maxim 12 repetari pe serie pentru a obtine masa musculara.Repetarile le faci cu o greutate optima care nu iti permite sa sari de 12 repetari!

| Azµre a răspuns (pentru Psychothic):

E bun programul acesta! Iar pentru abdomene ca să aibă efect știi de ce sunt puține?! Le faci lent, le faci foarte lent ai să observi că mai mult de 10 nu o să poți face. Practic le faci în reluare cu încetinitorul, mușchii vor fi solicitați la maxim iar efortul de 10 ori mai mare decât le-ai face normal. Încearcă și apoi să-mi spui diferența.

| cristi1505 a răspuns:

Tu faci toate aceste grupe intr-o zi?
P.S:Nu se numesc muschii gatului ci muschiul trapez.

| Psychothic explică (pentru cristi1505):

Ok,scuze greseala mea, si da le fac intr-o zi, vreau daca poti sa-mi dai sfaturi, sugestii, pareri, daca fac bine sa nu daca nu ai putea sa-mi dai un program mai bun?

| Psychothic explică (pentru cristi1505):

Totusi, mi se pare cam putin pentru abdomen, adica doar odata pe zi, ar avea ceva daca as face de 3 ori pe saptamana?

| cristi1505 a răspuns (pentru Psychothic):

Abdomenul este o grupa ca toate celelalte.Are nevoie de odihna pentru a creste. Uite de exemplu eu lucrez o data pe saptamana abdomenul si am patratele.Nu te axa pe abdomen ca degeaba ai patratele daca restul esti foarte slab.Axeaza-te pe celelalte grupe, cele care ies in evidenta.Un bodybuilder sau un culturist are maxim 2 antrenamente pe saptamana pentru abdomen.

| Psychothic explică (pentru cristi1505):

Ok,mersi mult am sa ma apuc de acest program sa vedem ce iese big grin...

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristi1505):

Nu e chiar asa... nu dai in supraantrenament asa usor cum crezi, mai ales in conditiile in care el face acasa si nu are greutati foarte mari. Eu zic ca poate sa antreneze linistit toate grupele intr-o zi de 3 ori pe saptamana, daca mananca ce trebuie si se odihneste suficient.

Pentru acasa chiar cred ca este mai indicat ca asa forteaza mai mult muschii decat daca ar lucra o grupa doar o data pe saptamana... tinand cont ca nu are acces la greutati mai mari.

Sportul pe care il imi lucreaza muschii picioarelor 6 zile consecutive pe saptamana si nu am dat in supra-antrenament. Cu stretching si alergare usoara dupa antrenament si alimentatie corespunzatoare uite ca sunt bine-mersi. Nu mai fiti atat de speriati de supra-antrenamentul asta ca nu ajungi asa usor la el.

| cristi1505 a răspuns (pentru Nickname1890):

Bine ma culturistule! Nu ai citit ca are si haltera si gantera, are greutati calumea pe ele, are si banca. Oricum mai intereseaza-te pe internet de supraantrenament.Bafta!

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristi1505):

Si cate kg are haltera aia? nu cred ca are mai mult de 40-50kg.

Cat despre supra-antrenament, in 10 ani de sport de performanta cred ca am invatat ce inseamna si nu, nu sunt culturist, nu consider culturismul un sportwinking

| Psychothic explică (pentru Nickname1890):

Crezi ca sunt bune exercitile pe care le fac,cat despre mancare incerc sa manc cat mai multe fructe/legume, carne, lapte, oua, etc...
crezi ca daca continui cu exercitiile astea si cu o alimentatie bune voi avea rezulatate cat de cat bune?

| Psychothic explică (pentru Nickname1890):

Haltera are in jur de 15 kg..., mai grea nu am, ce crezi despre antrenamentul meu, este eficient daca am sa ma alimentez si cum trebuie happy?

| Nickname1890 a răspuns (pentru Psychothic):

Da, este ok cu o singura mentiune. Pentru picioare (partea superioara) doar un exercitiu de 2 serii nu este suficient. Asa cum faci la biceps sau la piept 2-3 exercitii este asa este nevoie si pentru picioare. Quadricepsul este cel mai puternic muschi din corp, si trebuie tratat ca atare.

Mareste-l la vreo 4 serii genoflexiunile, si mai adauga un exercitiu de fandari cu haltera in spate 2-3 serii 12-15 repetari, dupa care ridicarile pe varfuri in rest este ok. Iar la biceps mi se pare ca faci un pic cam mult 2 exericitii pentru biceps sunt suficiente mai ales daca te vei antrena de 3 ori pe saptamana. Bicepsul nu e asa puternic iar haltera de 15 kg s-ar putea sa-l oboseasca. Eu la biceps as face doar flexiile cu haltera si flexiile hammer. IAr la spate mai adauga exercitiul asta: http://www.musclechronicle.com/img/post/dumbbell-row.jpg


In principiu pe grupele mari (spate piept picioare umeri) ar trebui sa faci 2-3 exercitii, iar pentru grupele mici (biceps triceps, gambe) maxim 1-2 exericitii. La 3 antrenamente pe saptamana 2 exercitii de cate 2 serii fiecare este mai mult decat suficient pentru grupele mici.

| Nickname1890 a răspuns (pentru Psychothic):

Iar in zilele de marti si joi nu ezita sa iesi la o alergare usoara de 30 minute pentru refacere urmata de 10-15 minute de stretching pe toti muschii, iar daca nu poti sa alergi (ploaie vant scoala etc) 15 minute trebuie sa iti gasesti ca sa faci stretching pe toti muschii. Uite aici un program de stretching de vreo 20 minute... mie mi se pare ok pentru oricine chiar daca e prezentat de o femeie :)) http://www.youtube.com/watch?v=CGNVxFI4XLU

| cristi1505 a răspuns (pentru Nickname1890):

De ce nu-l consideri sport? Sincer culturismul nu inseamna numai steroizi.

| Psychothic explică (pentru Nickname1890):

Mersi pentru raspunsuri, m-am lamurit.
pa-pa.

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristi1505):

Pur si simplu nu ma atrage ideea unui concurs de genul "care are muschii mai mari si mai frumosi" e ca si cand ai zice ca concursul miss world este un sport, iar legat de steroizi, mi se pare absurd sa se numeasca sport, acea activitate in care steroizii sunt permisi, in niciun alt sport nu sunt perimisi de aici un alt motiv pentru care nu il consider sport. Chiar daca mai exista si acele concursuri "curate". Stiu ca e mult de munca si nu e usor dar nicidecum mai mult sau mai usor decat in alte sporturi.

Iar in final mie personal culturistii nu mi se pare ca au un corp frumos. Nu mai fizic de sportiv nu mi se pare ala.
Asta este opinia mea asuprea acestui sport si te rog sa o iei ca atare, nu am nimic cu persoanele care practica culturismul, e viata lor pot sa faca ce vor, doar mi-am exprimat parerea personala. happy

| cristi1505 a răspuns (pentru Psychothic):

Bun.Deci ar trebui sa faci maxim 2 grupe pe antrenament.O grupa mica cu una mare cu ar fi piept cu biceps.Este super ok.Tu faceai toate grupele intr-o zi.Gresit! Nu aveai timp de recuperare deci nu aveai cum sa cresti! Muschiul nu creste in timpul antrenamentului ci in timpul odihnei si cu o alimentatie bogata in proteine.
Ti-as recomanda sa faci asa:
Luni:piept+biceps(aceleasi exercitii pe care le faceai dar sa lucrezi intai pieptul si dupa bicepsul)
Marti:picioare
Miercuri:abdomen
Joi:spate, trapez si umeri
Vineri:Antebrate si triceps

Este suficent acest program.Idea e sa ai rabdare,sa iti pui la punct alimentatia mancand alimente bogate in proteine(carne,lactate,oua etc.)+alimente bogate in carbohidrati(paine, paste, orez, cartofi etc.), sa ai minim 4-5 mese pe zi, sa mananci dupa antrenament bine(70% sa fie numai alimente bogate in proteine), sa nu te feresti de produsele care contin carbohidrati deloc si iti va fi bine.
Rezultate apar dupa 3 luni, deci trebuie sa ai rabdare!