| alextati a întrebat:

Salut TPU,incerc sa fac FrontFlip si aterizez in pozitie de genoflexiune(nu in picioare, nici in fund sau pe spate) fac miscarea relativ bine cred eu, cum pot reusi sa aterizez mai bine in picioare fara prea multe complicatii?

Răspuns Câştigător
| BlackPixel a răspuns:

Salut!
Pentru un frontflip bun trebuie urmati niste pasi. Depinde si de forma ta fizica, musculara si psihica!
Chestile de baza - pasii:
1. Ai nevoie de elan. Iti trebuie o viteza initiala medie pentru a reusi. Spre deosebire de "backflip", frontflip-ul este o rotatie impotriva fizicii umane.
2. Ai nevoie de impingere. Odata ce ai destul elan (in alegrare) trebuie sa impingi / sari cat poti mai tare pentru a castiga destula inaltime. Inaltimea inseamna mai mult timp de executie.
3. Ajutorul mainilor in executie este de asemenea foarte important. Miscarea mainilor in aer trebuie sa corespunda miscarii naturale necesare. Dupa ce esti la o inaltime destul de mare, trebuie sa tragi de maini, pentru a initia rotirea.'
4. Contactul vizual. Desi tendinta este de a inchide ochii, este foarte important sa-ti vezi "landing-ul"/ aterizarea. Fara a vedea aterizarea, nu ai sanse sa aterizezi corect. In aer, ochii trebuie sa ramana deschisis si sa caute punctul de aterizare.
5. Miscarea la aterizare este cheia pentru a ramane in picioare. Daca esti echilibrat, iti vezi aterizarea si esti gata sa aterizezi, pui picioarele simultan pe pamant si flectezi genunchii pana la maxim 90 de grade. Aici intervine forma ta fizica.

Iti recomandam sa urmaresti de asemenea:
https://www.youtube.com/watch?v=_Z7ekwI7oMI

Succes!

| alextati explică (pentru BlackPixel):

Salut! multumesc pentru informatii, fac flotari/genoflexiuni zilnic, pot spune ca pentru varsta mea am o conditie fizica foarte buna fata de altii.Cand fac flipul inchid ochii si aterizez mai mereu in fund sau in pozitie de genoflexiune(in fund foarte rar, cand sunt obosit)

| BlackPixel a răspuns (pentru alextati):

Este normal sa aterizezi in genoflexiune. Pe masura ce exersezi, o sa dezvolti o aterizare mai buna. Tine cont de cele spuse mai sus. Daca ai conditie fizica buna, sigur iti va iesi perfect!
Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru BlackPixel):

Parca erai expert in sport si nutritie... si nu stii cum se scrie un exercitiu de baza: cuvantul "genoflexiune" NU EXISTA in dictionar.

| BlackPixel a răspuns (pentru Cosmin86):

Exista tastaturi mai proaste. Voiam sa zic "Genuflexiuni". Dar tu nu ai destul creier incat sa-ti dai seama ca a fost o greseala de scriere.

4 răspunsuri: