| Rafy_Rafy_1998 a întrebat:

Sunt băiat, am 17 ani si 55kg...Da, stiu sunt slab rau. As vrea sa ma apuc de sală, dar nu stiu ce suplimente sa iau. Imi puteti spune ce suplimente sa iau ca sa pun pe mine câteva kg, dar sa imi cresc si masa musculara. Multumesc.

20 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Nici nu ai nevoie de suplimente cand te apuci de sala.Ce, cumva nu iti mai poti lua macronutrientii doar din mancare? Atat de avansat esti? rolling on the floor Primul an cel putin tu 95% sigur nu ai nevoie de prafuri.Invata intai sa te antrenezi si sa mananci corect, apoi gandeste-te sa incluzi si suplimente.

| raMLesS a răspuns (pentru siriusblack98):

Atunci ca sa-si ia caloriile, proteinele, carbohidratii etc din mancare ar trebui sa bage ca spartul in el, "prafurile" alea te scutesc din a mai baga juma de kil' de mancare in tine happy

| siriusblack98 a răspuns (pentru raMLesS):

Nu trebuie sa-mi explici tu ce rol au ''prafurile'' alea ca stiu foarte bine dupa aproape un deceniu de sport.Nu trebuie sa bage ca spartul in el, tu vorbesti de o cu totul alta liga.Decizia-i apartine.Tot ce am vrut sa subliniez este ca macar acum la inceput nu are nevoie de ele.Nici nu are habar cum ii merge doar cu ce ia din mancare. Poate tipul chiar are genetica buna.Dar ma rog nu pornesc razboi cu sclavii sinteticelor.

| raMLesS a răspuns (pentru siriusblack98):

"sclavii sinteticelor" cica rolling on the floor.
Pentru culturism, adica daca vrea sa puna muschi pe el si sa fie mai masiv, sa aiba mai multa forta si sa arate mai bine, gen cum e Dorian Popa, si sunt sigur ca asta vrea, nu ai cum sa ajungi nici pe sfertul lui daca nu mananci ca spartul... Ori mananci cat trebuie si iei proteine, ori mananci ca spartul.
De exemplu Oncescu cand se antreneaza, mananca cateva kilograme de carne din cate stiu, fara sa isi ia proteinele din "prafuri".
Asadar, n-ai cum sa cresti daca nu mananci ca spartul sau nu iei proteine happy.
Si nu vad rostul, de ce ai vrea sa te supraalimentezi cand poti lua aceleasi proteine si din prafuri? E aproape aceiasi chestie.

| siriusblack98 a răspuns (pentru raMLesS):

Am spus eu ca poti ajunge ca nu stiu ce pseudo-vedeta fara anumite substante sau prafuri? Am zis doar ca el nu are nevoie in perioada de start de asa ceva.Se poate dezvolta la fel si fara suplimente cat este la inceput (primele 6 luni MINIM, pana la 1 an). Dupa aceea poate sa bage in el la prafuri pana crapa.Nu are rost sa lungim discutia.

| raMLesS a răspuns (pentru siriusblack98):

Se poate dezvolta la fel doar daca mananca, suplimentele tin locul mancarii, ti-am mai explicat dar vad ca tot nu intelegi laughing.

| anonim_4396 a răspuns (pentru raMLesS):

"gen cum e Dorian Popa"
Dacã Dorian Popa are muschi, eu sunt semi-zeu laughing
Suplimentele sunt doar pentru a scoate banii de pe toti incepatorii salii, saracii viseazã ca daca iau un praf magic gata au muschi rolling on the floor nu functioneaza asa, inainte antrenamentul trebuie pus la punct, alimentatia si dupã mai vorbesti de suplimentele reprezintã maxim 5% din toate rezultatele, pentru ca din ce se fac bani? Suplimente, restul sunt praf cred cã daca se pun la un aparat ai fac o flexie la biceps, au masã muscularã, aia se face in ani, zeci de ani prin antrenament nu prafuri.

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

Suplimente, restul sunt praf cred cã daca se pun la un aparat ai fac o flexie la biceps, au masã muscularã, aia se face in ani, zeci de ani prin antrenament nu prafuri.
Adevarat, muschi faci in vreo 30 de ani de antrenamente, nu? rolling on the floor
Si da, multi baga in ei ca suplimente aiurea si nu au un program bun de antrenament, dar nu inseamna ca sunt inutile.
Habar n-ai ce-s suplimentele =).
In legatura cu Dorian Popa... Ai vrea tu sa ai muschii lui.

| anonim_4396 a răspuns (pentru raMLesS):

Sunt si femei care au mai multa masã muscularã ca Dorian Popa, doar fetitele atrage cu fizicul Acela de schijãrolling on the floor

| Cosmin86 a răspuns (pentru raMLesS):

Nu ai ales un exemplu bun pe Dorian laughing))

| Kerre a răspuns:

Te anunt ca nu vei pune in greutate sau in masa musculara doar cu suplimente. Rolul suplimentelor este de a-ti atinge necesarul nutrientilor de care ai nevoie in caz ca nu il poti atinge doar din mancare. Pentru a pune ceva kg pe tine intra intr-un surplus caloric si daca vrei si sa pui ceva masa musculara du-te la sala si antreneaza-te, rezultatele o sa apara cu timpul.

| Sigfrid a răspuns:

Iti sugerez sa faci cateva luni de sala mai intai fara suplimente

| raMLesS a răspuns (pentru Sigfrid):

Si ce rost are daca face fara suplimente? E aproape inutil.

| raMLesS a răspuns (pentru Sigfrid):

Taci ca habar n-ai.

| Sigfrid a răspuns (pentru raMLesS):

E foarte trist daca crezi asta.

| Sigfrid a răspuns (pentru raMLesS):

Pe ce te bazezi cand spui asta?

| raMLesS a răspuns (pentru Sigfrid):

Tu pe ce te bazezi? Ce studii ai tu in domeniul asta?

| Sigfrid a răspuns (pentru raMLesS):

Uite pe ce ma bazez eu:
Omul a spus ca vrea sa se apuce de sala. Deci poti presupune ca nu are experienta cu exercitiile si aparatele de fitness.
Fiind la inceput, omul trebuie sa se prinda mai intai de ce dracu e ala "helcometru" sau ce inseamna "extensii la triceps". Daca il mai pui sa studieze si fiecare supliment la ce e bun, ce firma e de incredere, sunt destul de sigur ca o sa isi bage picioarele in sala.
Un alt fapt pe care ma bazez e ca nu consider ca e bine sa devina din start dependent de prafuri. E mult mai sanatos sa iti iei cele necesare din alimentatie.
Acum e randul tau.

| raMLesS a răspuns (pentru Sigfrid):

Daca vrea sa faca sala, ce legatura au suplimentele cu stiutul despre cum functioneaza aparatele? rolling on the floor
Suplimentele te scutesc din a mai pierde timp sa-ti gatesti inca o friptura si te scutesc de efortul de a mai manca una.
Dependent de prafuri? Si de ce e mai bine sa-ti iei necesarul din alimentatie? Ti-am explicat mai sus.
Dar stii macar ce sunt suplimentele? Suplimente = mancare concentrata, nimic mai mult.

| Sigfrid a răspuns (pentru raMLesS):

Cum functioneaza aparatele, cum se fac corect exercitiile, care sunt grupele musculare si asa mai departe, sunt chestii pe care trebuie sa le inveti despre sala. Daca stai sa le aduni, e un volum destul de mare de informatii, care trebuie asimilat treptat. De aceea au legatura suplimentele cu modul inc care functioneaza aparatele.
Nu am spus ca suplimentele sunt inutile sau ca nu trebuie sa ia. I-am sugerat doar ca in primele luni sa nu isi bata capul cu ele.
Evident ca stiu ce sunt suplimentele, altfel taceam.