| Louys a întrebat:

Salut TPU!
Sunt kickboxer si in timp ce loveam un scut pentru loviturile de picior, am inceput din senin sa am o durere in gamba, care tot persista. Sunt vreo 3 saptamani de cand o am, in general durerea e usoara spre inexistenta cand nu fac altceva in afara de a lovi, insa creste enorm de mult atunci cand lovesc sau cand imi apropii foarte mult gamba de femur (de exemplu in pozitia de sezut). Cred ca una din cauze a fost faptul ca lovitura mea era paralela cu podeaua, dar partenerul tinea perna putin inclinata.
Durerea este undeva in jumatatea superioara, spre partea dreapta, la gamba piciorului drept.
Aveti vreo idee ce ar putea fi? Daca mai aveti nevoie de detalii intrebati-ma.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ia o pauza de 2-3 saptamani, pana iti trece ligamnetul, tendonul sau muschiul afectat.

| AnastasiaK a răspuns:

Nu mai lovi cu piciorul ăla o perioadă sau lovești doar genunchi și mae, ideea e să nu dai cu tibia (poți profita că tot vin sărbătorile și nu e perioadă competițională acum). Eventual mai dai cu un gel antiinflamator, pui gheață, etc.

Sincer, n-am idee de la ce ar putea fi. Dacă îmi spuneai că ai lovit în blocaj sau la un sparring în cot/genunchi sau chiar și la un sac mai tare, mi-era clar, dar în situația dată, nu știu care e cauza. Partea bună e că, indiferent de cauză, "tratamentul" e cam același (gheață și antiinflamator), pe care îl știi cu siguranță, valabil cam pentru orice leziuni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In momentul in care ai lovit, incercand sa lovesti paralel cu podeaua, gamba ta s-a incordat spre partea superioara putin diferit pana s-a creat o durere mica.Acum durerea creste cand lovesti, incearca masaje de relaxare a gambei sa mergi mai putin sa faci baie cu apa fierbinte 1-2 zile pana iti revii.
e o parere, poate nu e ce cred eu.

| Louys explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru sfaturi! O sa le incerc happy

| TheStrategist a răspuns:

Nu mai lovi cu acel picior o perioadă.