| Anonimualadinparc a întrebat:

Salut, un program pentru sala, masa musculara
sunt incepator e prima data 16 ani
multumesc

2 răspunsuri:
| ForeverAlone97 a răspuns:

Du-te la o sala si cere-i antrenorului sa-ti faca unul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă este pentru prima dată când faci sală, e necesar să faci circuitul, timp de o lună. Asta ar însemna să antrenezi câte puțin, fiecare mușchi.
Prima dată, e necesar să faci niște încălziri (mai pe românește, gimnastică). Eu unul îmi pocnesc articulațiile. Mă ajută happy

Poți începe cu ceva ușor, banda de alergat (10 minute) - setezi panta să fie cât de mare - treptat - și mai apoi viteza (constantă pentru fiecare 1 minut, după o pui în creștere) - când vrei sa te oprești, ai grijă să mergi descrescător cu viteza și sa te oprești cât de ușor se poate. Ca sa eviți stările de greață și hipertensiunea.

După, poți să faci umerii, exerciții speciale pentru antrenarea acestora (faci cu gantere - incerci sa iei cele mai mici gantere posibile și sa faci cu ele cât mai multe) - 3 seturi de câte 12 și o pauză de 3 minute între fiecare set.
Poți antrena mușchii pieptului și din nou umerii - aceleași nr de seturi.

Mai pe românește, incerci fiecare aparat din sala. Vezi cum funcționează. Încearcă sa faci maximum 2-3 seturi de câte 12 cu pauza de 1-2 minute între ele. Pune greutăți mari (însă cât poți sa ridici tu, nu te avânta) - și treptat, când obosești, reduci - poți sa faci și invers dacă dorești.
Hidratează-te între 8 seturi. Nu bea apă în mod exagerat.
Nu te arunca la exerciții pentru spate! Îndreptările sunt TOTAL EXCLUSE pentru perioada de circuit.

Mănâncă dimineața bine, și când te duci la sala, ia-ți și o lămâie și o pastila pentru voma. Garantez ca pentru prima data o sa verși, sau cel puțin o sa ai sentimentul ăla. laughing