| JX2King a întrebat:

Salutare.Am o intrebare mai lunga.Deci ce cateva zile m-am decis sa slabesc.Am mancat niste chestii care am crezut ca sunt bube gen omlete salata de ton, cu legume si niste fructe ca gustari, insa nu au avut efect.Am un prieten care a avut cam 90kg si a slabit pana la 78kg, in 1 luna, mi-a zis ca manca 600kcal max pe zi, si facea mult sport.M-am gandit ca as putea sa fac si eu asta dar, nu stiu daca e ok sa tii dieta asa cu 'foamea' sa zic.Am auzit ca o sa te ingrasi din nou rapid daca faci chestia asta. Daca e ok sa fac asa v.as ruga sa imi spuneti, daca nu poate imi puteti da alta metoda, care e eficienta. Apropo am 14 ani, 1. 81cm si 83kg.Multumesc anticipat

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, corpul tau nu a intrat in stadiul de "ars calorii", totul se intampla dupa 3 saptamani de dieta si sport!

| ElSueno a răspuns:

Slabesti 12 kg intr-o luna ca sa ce? Sa-ti fie rusine sa-ti dau tricoul jos din cauza pielii lasate? Eu in luna iunie aveam exact 92 kg, apoi incepusem treptat sa renunt la sucuri, dulciuri si prajeli. La inceputul lui Octombrie m-am apucat de sala, mergeam ocazional cam de cate 3-4 ori pe saptamana, cum imi permitea si mie timpul, dar n-am mai fost de la Craciun, ma rog, ideea e ca in iulie aveam 92 kg iar acum, in Februarie am 77 kg. Cel mai mult m-a ajutat renuntarea la dulciuri, sucuri si prajeli. Iti zic sincer ca eu nu mai prajesc nimic in ulei, prefer sa fac fum in casa decat sa mai mananc ceva prajit in ulei de floarea soarelui. Recomand sa folosesti uleiul de masline, e putin mai scump dar mult mai sanatos, si sa nu-l folosesti excesiv, adica cand prajesti carne, ungi carnea cu putin ulei de masline si mai pui putin in tigaie. Iti recomand sa folosesti un gratar pentru aragaz inloc de tigaie, e mult mai ok pentru pregatirea pieptului de pui. Conteaza foarte mult sa-ti calculezi caloriile, un barbat daca vrea sa slabeasca trebuie sa consume in jur de 1500 de calorii pe zi.

| ElSueno a răspuns (pentru ElSueno):

A, si sa mai adaug ceva. Daca te apuci azi sa mananci sanatos nu vei vedea rezultate cateva saptamani. Si degeaba mananci acum o salata daca maine mananci o punga de chips-uri si bei 2 pahare de Cola. Eu unul iti recomand sa mananci in felul urmator: Piept de pui la gratar (IMPORTANT SA NU FOLOSESTI ULEI DE FLOAREA SOARELUI) langa niste cartofi fierti si daca iti place, o salata, fie ea de varza, castraveti sau orice altceva. Omleta este un mod bun de a iti incepe ziua, dar la fel, sa nu folosesti ulei mult, pui niste ulei de masline in tigaie cat sa nu se lipeasca. Mai sunt si batoanele alea de la nesquik si chocapic daca le stii, o data la cateva zile ai putea manca unul, deoarece este destul de scazut in calorii, undeva pe la 130 daca nu ma insel. Bea apa multa, dar nu fa greseala mea sa bei 3l de apa minerala pe zi, ca o sa ai probleme cu stomacul, bea apa plata.

| ElSueno a răspuns (pentru ElSueno):

Si inca ceva, tot uit, legat de mancare, si mancarea facuta la cuptor e sanatoasa, asa ca nu te limita doar la tigaie.

| RosuEleonor a răspuns:

Ca sa slăbești trebuie să îți schimbi modul de viață. Renunță la fast food-uri, jank food gen chipsuri, sucuri asemănatoare colei și fanta. Trebuie să ai un program regulat de masă și de somn. Sportul iar o să îți prindă foarte bine, încearcă înotul, o să îți placă. Îți va arde grăsimile și îți modelează toate grupele de mușchi. De asemenea încearcă să îți faci o programare la un medic nutritionist sau la doctorul de familie, el îți poate spune sigur ce să mănânci, ce sport să faci sau dacă este nevoie să folosești un supliment dietetic. O vizită la nutriționist este ieftină și chiar foarte recomandată. Nu are rost să asculți păreri și opinii pe internet despre cum să slăbești, pentru că sunt doar păreri și șansele să nu îți priască sunt destul de mari. Vorbește cu părinții tăi și sunt sigură că o să rezolvi situația rapid.

| pisicutszaa a răspuns:

Mananca proteine multe adica piept de pui, bea apa. poti manca si oua fierte dar mai mult albusul. garantez ca vei slabi. incearcahappy