| MaTrIx8378 a întrebat:

Salutare. M-am apucat de curand de sală si consider ca sunt la inceput si nu prea stiu.
M-am gandit sa fac cate o grupa pe zi (de exemplu Luni : Doar Piept (in caz ca mai fac abdomene /picioare), Marti : Biceps, Miercuri: Spate) etc.
Faza este ca simt ca nu prea am forta/energie si obosesc repede si de abia duc o grupa, dar sa le mai combin gen (piept+biceps) intr-o singura zi..deja simt ca nu pot face fata, pentru ca dupa ce trag la piept..deja ma simt epuizat.
Voi cum ma sfatuiti sa fac, este okay daca procedez asa sau nu? (Macar prima luna de sala)
Si in caz ca nu procedez bine, spuneti-mi si mie un plan pentru 4-5 zile pe saptamana. Mentionez ca scopul meu este sa cresc in masa musculara. Astept raspunsuri si parere, multumesc.
Ofer fundiță happy

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

E ceva normal să nu poți face, este un șoc pentru corp. Trebuie să faci cam 2 săptămâni, abia apoi vei simții că poți mai mult. Dacă înainte de antrenament cu 30 de minute mănânci(nu să te saturi ci cât să te antrenezi confortabil), te antrenezi macar o oră(repetări pana când nu mai poți ridica, chiar și cu 1kg la sfârșit), si dormi minim 8 ore pe zi, ești pe drumul cel bun. Nu mai asculta de toți, încearcă pe cât posibil să citești din cărți de specialitate și să ceri și sfaturi de la oameni specializați, astfel încât să te poți educa singur și să iei decizii absolut eficiente pentru tine.

2 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Am mai spus-o la categoria 'Sport' de multe ori si raman la parerea asta: la inceput ori full body 3 zile/saptamana ori, daca vrei neaparat mai diversificat: push-pull-legs.

P.S. "M-am apucat de curand de sală si consider ca sunt la inceput si nu prea stiu." Judecand dupa intrebarile tale, poti fi sigur ca esti la inceput si ca habar n-ai deloc. Mai bine apelezi la un antrenor macar cateva luni.

| CatalinB11 a răspuns:

Pentru a putea sa te tii de sala ai nevoie de o nutritie mai bogata decat cea obisnuita, precum: proteine, aminoacizi, etc, si odihna pe masura. Fara aceste doua conditii, o sa fie aproape imposibil, sau cel putin o sa iti fie foarte greu sa continui activitatea. In orice caz, la inceput, cel putin primele doua-trei saptamani sunt cele mai grele. Daca reusesti sa te duci regulat in aceste saptamani, dupa aceea, nu o sa ti se mai para asa greu cum parea la inceput. Pe langa asta, cauta sa faci pauze care sa permita corpului sa se refaca. Fiind la inceput, te poti duce doua zile la sala iar doua poti sta acasa. Am sa atasez un link mai jos cu un canal de YouTube foarte practic in ceea ce priveste exercitiile fizice de tot felul. O sa gasesti multe tipuri de informatii, inclusiv programe de exercitii adaptate in functie de varsta, forma corpului, etc. Toate cele bune!
https://www.youtube.com/user/JDCav24