| Brancardierii a întrebat:


Am 16 ani, 1.82 m inaltime si 80 kg.
Nu de mult m-am decis sa ma apuc de sala si nu stiu cum sa incep si ce sa fac.
Fac sala de 1 luna si pana acum am facut fullbody, greutati medii, in fiecare zi a saptamanii. Am reusit sa slabesc 12 kg intr-o luna si sa pun cat de cat muschi.
Ce vreau acum e sa mai slabesc inca 5-10 kg si sunt multumit, apoi ma apuc sa fac muschi.
Grasime mai multa am in special pe pulpa piciorului, burta si pectorali. Ce exercitii imi recomandati? mai bine zis, un program saptamanal pentru sala de fitness.
Dau funda. Multumesc anticipat.

8 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Mai oameni buni, ca esti deja mare, m-am saturat sa tot vad pe aici intrebari ca asta, voi nu ganditi chiar deloc? Cum ai tu curajul si increderea sa-ti bagi corpul la ceva indicat de nimeni nu stie cine aici, cu 2 vorbe pricepute sau nu, fara sa stie nimeni cum iti este inima, cum iti este starea generala de sanatate, fara sa stie nimic despre tine? Mergi la o sala unde sunt si antrenori, vorbeste cu unul dintre ei, eventual plateste 3-4 sedinte macar cu el sa te indrume si apoi vezi ce faci si cum faci. E vorba de corpul si de sanatatea voastra, nu va bateti joc si nu riscati aiurea sa ramaneti ologi pe viata ca v-a zis "nimeni" sa faceti zilnic 50 de tractiuni si 1 milion de flotari... Tocmai pentru ca esti destul de mare, invata-te sa lucrezi (orice ai face) gandit, structurat si serios daca vrei sa faci ceva serios, lucratul asta "dupa ureche" da intotdeauna rezultate indoielnice. Hai sanatate si succes!

| ZaraZaraPerlin a răspuns:

Regiunea soldurilor si a coapselor este, alaturi de abdomen, cea care prezinta cele mai multe probleme pentru femei.

Totusi, cu o rutina de 15 minute de antrenament zilnic si cu exercitiile potrivite, grijile privind aceasta zona a corpului vor ramane de domeniul trecutului, potrivit Women's HealtMag. Iata ce ai de facut:

Stai cu bratele pe langa corp si fa o genuflexiune, pana cand coapsele sunt paralele cu solul. Revino la pozitia initiala si fa un pas mare in fata, indoind genunchiul stang si punandu-l pe cel drept pe sol. Ridica-te apoi si sprijina-te pe un picior, in timp ce pe celallt il indoi spre spate din genunchi. Alterneaza exercitiile pana cand faci 20 de seturi.



Tine picioarele departate putin mai mult de nivelul umerilor, greutati in maini si apleaca-te, flexand genunchii si lasand posteriorul cat poti de jos, genunchii departati si mainile unite intre picioare. Ridica-te si repeta de 10-12 ori.



Stai intr-un picior, celalalt ridicat, astfel incat coapsa sa fie paralela cu solul si varful cat mai spre posterior, mainile unite drepte, deasupra capului.

Apoi coboara piciorul suspendat pe sol si indoaie si genunchiul celuilalt, in fandare. Mainile isi pastreaza pozitia, iar tu trebuie sa incerci sa iti mentii echilibrul. Repeta exercitiul de 20 de ori.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ZaraZaraPerlin):

"cele mai multe probleme pentru femei".

de unde stii ca e femeie?

sau dai copy/paste FARA SA CITESTI MACAR?

| ZaraZaraPerlin a răspuns (pentru Cosmin86):

E băiat, lol!

| Cosmin86 a răspuns (pentru ZaraZaraPerlin):

Tcomai, e baiat si tu ii dai un articol cu probleme PENTRU FEMEI.

| Brancardierii explică (pentru ZaraZaraPerlin):

Fac si asa ceva acasa. doar ca eu mai repede as vrea sa imi scrieti un program decat un singur exercitiu pe care deja il faceam.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Brancardierii):

Lasa programele, ce vrei tu se obtine din alimentatie.

Ai o alimentatie bogata in proteine si cu carbohidrati si grasimi spre zero? Ce mananci inainte de antrenament? dar dupa?