|

Tractiunile.

1. Ce muschi folosesc?

2. Ajuta la dobandirea fortei sau a masei musculare?

3. Cateva tipuri de tractiuni.

4. Optional : un program de tractiuni

Cine da cel mai complet raspuns primeste FUNDA. VOT la fiecare raspuns

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Sall. Sa incepem cu baza. Tot cea ce este traslucreaza spate dorsal cum vrei, trapez, deltoizi etc, nu intru in subiect, Tot cea ce este impins, lucreaza pieptul. De la fiecare miscare de exemplu faci impins la piept, 80 la suta lucreaza piept, 20 la suta triceps. Deci> Cand faci tractiuni, la bara, lucreaza in momentul cand te tragi, bicepsulcand revii, tricepsul care franeaza. Inca un exemplu> Daca faci tractiuni la ceafa, normal ca lucreaza dorsalul, marele dorsal, dar lucreaza intr-o proportie mai mica si bratul. Deci conteaza foarte mult modul de prindere, si distanta intre umeri. Conteaza sa faci exercitiul corect incet fara sa te clatini, si sa meditezi la cea ce faci, nu ce fac altii si cat imping altii. Numai atata> Cu greutati usoare faci fibra, te fibrezi, te modelezi, iar cu greutati mari serii putine faci masa. In mare cam atat. Pa! Era sa uit> Tractiuni> Nu solicita prea mult bratele pentru ca nu o sa-ti creasca masa. Ori ce exercitiu facut corec este bun. Nu exista rau sau bun. Pa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Depinde de felul tractiunii.Tractiunile cu palmele spre tine-bicepsi, cu pamlele invers-tricepsi si antebrat(in ambele tii mainile la nivelul umerilor), mainile departate, palmele ca la anteriorul(cand te ridici putin la cot faci un unghi de 90 de grade)-spate(nu stiu care exact), la fel ca la anteriorul, doar ca cand te ridici bara sa fie la ceafa ta-trapez; bara trebuie sa fie putin lasata la capete, te tii de acele capete si te ridici-marele dorsal.
2.La amandoua, depinde de cum le faci. Daca faci mai putin si mai multe serii-masa, daca faci mai putine serii si cu multe repetari, fibra(forta).
3.La 1.
4.Ti-l faci singur in functie de timpul pe care il ai la dispozitie.
Daca vrei sa faci fibra fa cateva serii, cu repetari multe(pana simti ca nu te mai poti, la ultimele te ridici chhiar daca iti ia 10 secunde.Atunci se pune.Astepti cam 30 secunde intre serii.
La masa poti fi mai lejer, dar faci multe, multe serii.Nu mai mult de 10 repetari.
Succces!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Eron):

Si cu palmele invers tot biceps-spate se lucreaza, NU triceps

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cosmin86):

Tractiunile ajut : sa faci dorsal; spate antebrat; triceps; bigeps etc. Nu conteaza cum le faci ca e tot tractiunii si tot muschi faci etc. Cred ca ti-am fost de folos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| a răspuns:

Tractiunile flosesc muschii manilor, pieptului si spatelui. Ajuta si la dobandirea fortei si a mesei musculare, din fiecare cate putin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1) Pai daca faci priza apropiata cu palmele inspre tine (priza cam cat nivelul umerilor) e pentru biceps, iar daca faci cu palmele invers(asa mi se pare mai usor mie) cu priza larga e pentru muscii spatelui in general, de la tractiuni cam atat ti se dezvolta. in rest. daca vrei umeri; atat deltoid anterior, lateral si frontal poti face cu gantera.si triceps poti cu gantera.si trapez.
2)da
3)http://blog.vitaclub.ro/tractiuni-la-bara-pentru-spate/
sau pentru umeri cum am zis la 1

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează